Eurokinissi Αυτές είναι οι ώρες που «απαγορεύεται» να οδηγείς

Υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να πιάνεις τιμόνι αυτές τις ώρες.

Το τιμόνι θέλει προσοχή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και γίνονται ο λόγος που τα τροχαία ατυχήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι η χρήση κινητού. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Αρκετοί οδηγοί είναι εκείνοι που οδηγούν έχοντας πιει ένα ποτήρι παραπάνω, κάτι που τους χαλαρώνει και δεν έχουν πραγματική ιδέα των δυνατότητών τους πάνω στο τιμόνι.

 

 

Πέρα όμως από το ποτό, την ταχύτητα και το κινητό, υπάρχει και κάτι πιο αθώο. Όπως η υπνηλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, περίπου το 1% των ατυχη΄ματων και το 3% των θανατηφόρων ατυχημάτων οφείλονται στο γεγονός πως οι οδηγοί κοιμήθηκαν την ώρα που οδηγούσαν. Όπως επισημαίνεται οι πιο επικίνδυνες ώρες είναι μεταξύ 3:00 – 5:00 και 14:00 με 16:00. Αυτά τα δύο δίωρα είναι τα πιο επικίνδυνα στο 24ώρο καθώς εμφανίζονται συμπτώματα υπνηλίας, λόγω του βιολογικού ρολογιού μας. 

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να αποτραπεί η εμφάνιση της υπνηλίας και να διασφαλιστεί η διατήρηση πίσω από το τιμόνι, κάθε οδηγός πρέπει να κοιμάται καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν διαπιστώσει κανείς ότι τα μάτια του ανοιγοκλείνουν κατά την οδήγηση τότε καλό είναι να ψάξει για ένα ασφαλές σημείο και να σταθμεύσει ώστε να ξεκουραστεί ενώ χρήσιμος μπορεί να αποδειχτεί και ένας σύντομος ύπνος 10-15 λεπτών ο οποίος πολλές φορές είναι αρκετός ώστε να επανέλθουν τα επίπεδα επαγρύπνησης που είναι απαραίτητα για ασφαλή οδήγηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved