Eurokinissi Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό στο να μπολιάζεις στα παιδιά σου τη λαμογιά

Η υπόθεση με τα πλαστά φύλλα αγώνα είναι σοβαρότερη από μία φαινομενική απάτη.

Όταν η λαμογιά γίνεται εθνικό σπορ. Σύμφωνα με το CNN Greece, «κύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις διακρίσεων προκειμένου οι αθλητές να πάρουν μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και να ανέβουν κάποιοι άλλοι στην προπονητική βαθμίδα εξιχνίασε η ΕΛΑΣ. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τον γονιό ενός αθλητή. Με τη μεσολάβηση του προπονητή του παιδιού, ο 47χρονος και ο 49χρονος κατηγορούμενος πρότειναν να πάρουν τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ και να παραδώσουν στο γονέα φύλλο αγώνα και βεβαίωση της ελληνικής ομοσπονδίας ότι ο γιος του αναγράφεται στη 2η θέση κατάταξης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «WUSHU KUNG FU» που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι, από 10 έως 16 Νοεμβρίου 2022, στην κατηγορία Traditional Qiangshu, άθλημα στο οποίο ποτέ δεν αγωνίστηκε το παιδί. Από την ανάλυση που έκαναν στις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορουμένου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η παράνομη δραστηριότητά του δεν περιοριζόταν σε ένα μόνο περιστατικό, αλλά είχαν εκδοθεί δεκάδες πλαστά φύλλα αγώνα που αφορούσαν ψευδείς επιδόσεις Ελλήνων αθλητών για το συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι συνολικά είχαν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα τα οποία αφορούσαν σε 30 μαθητές και τέσσερις προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και συγκεκριμένα οι δύο από τους κατηγορούμενους».

 

 

Είναι το μοναδικό φαινόμενο απάτης στην Ελλάδα; Όχι. Πέσαμε από τα σύννεφα; Σε καμία περίπτωση. Θα έχουμε κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά; Ξεκάθαρα. Ωστόσο εκτός από τα ζητήματα ηθικής, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ζητήματα γαλούχησης των παιδιών μας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό στο να μαθαίνεις στο παιδί σου να γίνεται μέρος ενός διεφθαρμένου συστήματος, της λαμογιάς, της απατεωνιάς, της κουτοπονηριάς,της αδικίας. Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, όλοι θα μπορούσαμε να κάνουμε τα πάντα για εκείνα αλλά η απατεωνιά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτίζεται με την αγάπη.

 

 

 

Η λαμογιά υπάρχει παντού τριγύρω μας και στην πλειοψηφία της μένει ατιμώρητη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι εμείς ως γονείς οφείλουμε να κάνουμε τα παιδιά μας αρνητικούς πρωταγωνιστές σε όλο αυτό το άρρωστο και άδικο σύστημα. Οφείλουμε να τα προστατεύσουμε. Να τους δείξουμε τον δύσκολο δρόμο και πως η ζωή δεν είναι γεμάτη ευκολίες. Είναι γεμάτη εμπόδια που θα πρέπει να υπερκεράσουν και να προχωρήσουν μπροστά. Να μάθουν να ισορροπούν ανάμεσα στην επιτυχία και την ηθική. Αντί να ψάχνουμε για ψευδείς επιδόσεις και πλαστά φύλλα αγώνα, πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε ώστε να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την αποτυχία και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν.

 Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ελαφρυντικό στο να παρανομήσεις. Στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Η λαμογιά δεν είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα αλλά θα μπορούσε να προστεθεί στα θανάσιμα αμαρτήματα. Ας αφήσουν τα παιδιά μας έξω από αυτό με κάθε κόστος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved