associated press Ποιον ήρωα της Marvel λίγο έλειψε να υποδυθεί ο Robert Downey Jr πριν τον «Iron Man»;

Πριν φορέσει την πανοπλία του Iron Man, πάρθηκε μία απόφαση που του άλλαξε τη ζωή.

Ποιος δε θα ήθελε να ζήσει μια ζωή ανάλογη με του Τόνι Σταρκ; Ένας δισεκατομμυριούχος, playboy, βιομήχανος ο οποίος ρούφηξε τη ζωή μέχρι το μεδούλι, οδηγούσε τα καλύτερα αυτοκίνητα, έμενε σε υπερπολυτελή σπίτια και είχε όποια γυναίκα ήθελε στο κρεβάτι του. Παρότι έχουν περάσει χρόνια από την αποχώρησή του από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ο Robert Downey Jr παραμένει ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς που πέρασαν από το σύμπαν. Ωστόσο υπάρχει μια στιγμή που σκεφτόταν να υποδυθεί έναν ακόμη εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, που θα μπορούσε ενδεχομένως να τον είχε οδηγήσει σε μια ελαφρώς διαφορετική διαδρομή.

 

 

Αυτό αποκάλυψε ο σκηνοθέτης του Iron Man, Jon Favreau, σε συνομιλία με τον πρόεδρο της Marvel Studios, Kevin Feige. «Θυμάμαι ότι όλοι είχατε συναντηθεί μαζί του για να πρωταγωνιστήσει ως Doctor Doom», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Ο villain, Doctor Doom, γνωστός και ως ο άλλος δισεκατομμυριούχος βιομήχανος της Marvel, Victor Von Doom, δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και Jack Kirby και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Fantastic Four #5 τον Ιούλιο του 1962. Έχει έρθει σε σύγκρουση με superheroes όπως οι Spider-Man, Iron Man, Doctor Strange, Black Panther, X-Men και Avengers. Έχει καταταχθεί στο νούμερο 4 με τη λίστα των 101 καλύτερων κακών όλων των εποχών από το Wizard και το IGN τον έχει ανακηρύξει ως τον χειρότερο κακό της Marvel. Ο χαρακτήρας έχει ουσιαστικά προσαρμοστεί από τα κόμικς σε διάφορες μορφές μέσων, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών σειρών, βιντεοπαιχνιδιών και εμπορευμάτων, όπως φιγούρες δράσης και κάρτες συναλλαγών. Στη μεγάλη οθόνη τον έχει υποδυθεί ο ηθοποιός Julian McMahon.

 

 

Φυσικά, η ζωή έχει συχνά μια αστεία συνήθεια να πηγαίνει τα πράγματα εκεί που πρέπει να πάνε. Και λίγα χρόνια αργότερα, η καριέρα του Robert Downey Jr, όπως και η μοίρα της Marvel Cinematic Universe, άλλαξε αμετάκλητα μέσω του εμβληματικού Iron Man του Jon Favreau. «Ήταν το κομμάτι του παζλ που τα έκανε όλα να λειτουργήσουν. Θυμάμαι ότι καθόμουν με τον τύπο και έλεγα: «Έχει αυτή τη σπίθα στο μάτι του και είναι έτοιμος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Favreau.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved