Ο Ταραντίνο ήθελε βρόμικα τα πόδια της Μάργκοτ Ρόμπι στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ»

Μάλιστα υπάρχει παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του σκηνοθέτη.

Η Μάργκοτ Ρόμπι αποκάλυψε πως ο σκηνοθέτης Κουέιντ Ταραντίνο της ζήτησε να μην καθαρίσει τα πόδια της πριν την εμβληματική σκηνή στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ». Η Ρόμπι πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2019 και υποδύθηκε μία φανταστική εκδοχή της αείμνηστης ηθοποιού Σάρον Τέιτ, που κυκλοφορούσε ξυπόλητη διότι απεχθανόταν να φοράει παπούτσια. Σε μία σκηνή, η Ρόμπι βγάζει τα παπούτσια της ενώ βρίσκεται σε μία αίθουσα κινηματογράφου και βάζει τα γυμνά πόδια της στην μπροστινή θέση. Η σκηνή γρήγορα έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης, με τον Μπραντ Πιτ να αστειεύεται για τα βρόμικα πόδια.

 

 

Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης στο Youtube, η Ρόμπι αποκάλυψε πως η απόφαση ήταν αυθόρμητη και δεν σκόπευε να εμφανιστεί με γυμνά βρόμικα πόδια στην ταινία. «Λίγο μετά από αυτό, ο χαρακτήρας μου μπαίνει σε μια κινηματογραφική αίθουσα για να δει τον εαυτό της στη μεγάλη οθόνη και βγάζει τις μπότες της. Σηκώνει τα πόδια, τα βάζει στην μπροστά θέση και παρακολουθεί την ταινία», αναφέρει η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Barbie» για να προσθέσει: «Αλλά τα πόδια μου ήταν βρόμικα επειδή περπατούσα στο πλατό. Έμειναν βρόμικα στην ταινία γιατί ήταν επιλογή του Κουέντιν». Η Ρόμπι αποκάλυψε πως κάποιος έτρεξε να τα καθαρίσει και τότε παρενέβη με φωνές ο σκηνοθέτης για να πει: «Όχι είναι αληθινό. Άφησέ τα έτσι».

 

 

Ο Ταραντίνο έχει σχολιαστεί για την αφθονία των πλάνων με γυναικεία πόδια στις ταινίες του. Το κανάλι «TopMotionClips» στο Youtube ανέφερε ότι 36 λήψεις με ανθρώπινα πόδια -τόσο γυμνά όσο και με παπούτσια- χρησιμοποιήθηκαν στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ». Ο σκηνοθέτης έχει υπερασπιστεί τη θεωρία των γυμνών ποδιών σε συνέντευξή του στο GQ το 2021. «Δεν το παίρνω στα σοβαρά. Υπάρχουν πολλά πόδια σε ταινίες άλλων σκηνοθετών. Αυτό σημαίνει απλώς καλή σκηνοθεσία. Πριν από εμένα είχαν χαρακτηριστεί ως φετιχιστές με τα πόδια ο Χίτσκοκ, Λουίς Μπουνιουέλ και η Σοφία Κόπολα».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved