associated press Η άγνωστη ιστορία του Anthony Bourdain που αποτελεί δίδαγμα για όλους

Σε ηλικία 44 ετών άρπαξε τη μεγάλη ευκαιρία που ποτέ δεν περίμενε ότι θα έρθει.

Η ζωή του Anthony Bourdain δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο άνθρωπος που έχει κερδίσει τον καθολικό σεβασμό μας σήμερα, βίωσε μία χούφτα από λανθασμένες επιλογές στα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για εκείνον στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και συγκεκριμένα το 1999. «Η μεγάλη μου ευκαιρία ήρθε όταν έγραψα ένα μικρό κείμενο που κανονικά έπρεπε να δημοσιευτεί σε μία free press εφημερίδα με όνομα The New York Press», ανέφερε στο παρελθόν ο σεφ ενώ έδινε συνέντευξη στη Fast Company.

 

 

 

«Σκόπευαν να το δημοσιεύσουν αλλά το πήγαιναν από εβδομάδα σε εβδομάδα και δε γινόταν τίποτα. Τότε άκουσα την παράλογη πρόταση της μητέρας μου, που δεν ήταν άλλη από το να στείλω το άρθρο στο The New Yorker. Μου τηλεφώνησαν αμέσως και μου είπαν πως αγοράζουν την ιστορία μου ώστε να τη δημοσιεύσουν άμεσα. Αυτό παρακίνησε μία συντάκτρια του Bloomsbury που ονομαζόταν Karen Rinaldi, η οποία μου πρότεινε ένα ποσό της τάξεως των 50.000 δολαρίων για να γράψω ένα βιβλίο. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο, έγινε αμέσως best-seller και άλλαξε τη ζωή μου μέσα σε μια νύχτα».

O Anthony Bourdain δεν ήταν μόνο ένας κορυφαίος σεφ, ήταν κι ένας υπέροχος άνθρωπος

Το βιβλίο δεν ήταν άλλο από το «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly», μια επέκταση προαναφερθέντος άρθρου στο The New Yorker με τίτλο «Μη φας πριν διαβάσεις αυτό» και θα χρησίμευε ως κύρια εισαγωγή στο brand που έχτισε ο Anthony Bourdain. Σηματοδότησε την 3η εποχή της ζωής του σεφ, η οποία τον εκτόξευσε στα ύψη της διεθνούς εμβέλειας και της φιλοσοφικής αθανασίας. «Ήμουν απελπιστικά χρεωμένος, δεν είχα πληρώσει ποτέ εγκαίρως το ενοίκιο και χρωστούσα σε τράπεζες και εφορία. Όταν είσαι 44 ετών είναι μία ανασφαλή κατάσταση. Ξαφνικά οι άνθρωποι άρχισαν να μου προσφέρουν δουλειές και ευκαιρίες», ανέφερε για να προσθέσει εν συνεχεία: «Ήμουν αρκετά μεγάλος και είχα ήδη ξυπνήσει αρκετά που μόλις είπα, ξέρετε, «Συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι η μεγάλη μου ευκαιρία». Έκανα λοιπόν πολύ προσεκτικές επιλογές και είπα πολλά «όχι» παρότι μου έταξαν πολλά χρήματα. Δεν κοιτούσα να κάνω κάτι βραχυπρόθεσμα αλλά κάτι μακροπρόθεσμα».

 

 

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Μπουρντέν θα βρισκόταν να φιλοξενεί το A Cook's Tour για το Travel Channel. Και ενώ προβλήθηκε μόνο για 35 επεισόδια από το 2002 μέχρι το 2003, έγραψε τη δική του ιστορία. Ο αείμνηστος Anthony Bourdain πιστώνεται ευρέως την αναβίωση της gonzo δημοσιογραφίας στον γαστρονομικό κόσμο, καθώς και για την επανασύνδεση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι προσεγγίζουν τα ταξίδια.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις αυτός που έπρεπε να είσαι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved