associated press Ο Javier Bardem έμαθε αγγλικά μέσα από τα μπινελίκια των AC/DC

Όλες οι άσχημες λέξεις και οι κατάρες έκαναν εντατικά μαθήματα αγγλικών στον star του Hollywood.

Για να περιγράψουμε την προσωπικότητα, το ταλέντο και τις επιτυχίες του Javier Bardem χρειαζόμαστε χιλιάδες λέξεις. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ισπανόφωνες ταινίες κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του. Ωστόσο, εκτός από τις ισπανόφωνες ταινίες, προφανώς χρειάστηκε να μάθει αγγλικά γιατί οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Και όσον αφορά την ικανότητά του στην αγγλική γλώσσα, την οφείλει στο ροκ συγκρότημα AC/DC.

 

 

Ο Bardem εμφανίστηκε πρόσφατα στο podcast του Conan O'Brien, «Conan Needs a Friend», και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πώς οι Αυστραλοί rockstars τον βοήθησαν ώστε να μάθει μία νέα γλώσσα. «AC/DC! Όλες τις κατάρες, όλες τις κακές λέξεις τις έμαθα από τους AC/DC. Αλλά ακόμη συνεχίζω να μαθαίνω», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει: « ‘If You Want Blood”, “High Voltage”, “Let There Be Rock” αυτά ήταν τα πρώτα τραγούδια που άκουσα και τα είχα όλα σε κασέτες. Είμαι 54 ετών οπότε καταλαβαίνεις πως αγόραζα τις κασέτες και έπρεπε να μεταφράσω τους στίχους».

 

 

Ο Javier Bardem συνέχισε εξηγώντας πώς μετέφραζε τα τραγούδια των AC/DC. «Προσπαθούσα να βγάλω νόημα από τις λέξεις και μετά κοίταζα ένα λεξικό. Με αυτόν τον περίεργο και δύσκολο τρόπο κατάφερα να μάθω αγγλικά γιατί ήθελα να μάθω τι λένε στους στίχους».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved