Γιατί πρέπει να κάνουμε παγωμένο μπάνιο στο ντους;

Ένα κρύο ντους πάντα βοηθάει στις πιεστικές ημέρες.

Μπορεί όμως να ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των σχεδόν εθισμένων με τα κρύα ντους. Το παρακάτω hack θα σε βοηθήσει να έχεις το πιο παγωμένο νερό για να το απολαύσεις σωστά.Η αλήθεια είναι πως δεν είναι απλά μόδα τα κρύα ντους, καθώς η έκθεση στο κρύο νερό έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, όπως είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα κρύα ντους δεν είναι μόνο για τις σχέσεις

Οπότε  πέφτοντας πάνω σε αυτό το hack το εκτιμήσαμε. Λοιπόν, πρόκειται για ένα τρικ του Miles Lukas -ΥouTuber με όνομα λογαριασμού Breathe Fitness- ο οποίος ασχολείται με το Brazilian Jiu-Jitsu για 25 χρόνια και τώρα είναι πιστοποιημένος Wim Hof instructor.

Σε βίντεο το οποίο συνδυάστηκε με Whoop —  wearable που παρακολουθεί τα βιομετρικά στοιχεία ύπνου και υγείας- ο Miles βάζει μια διχτυωτή θήκη παπουτσιών γεμάτη πάγο στην κεφαλή του ντους. Τσεκάρει ότι ο πάγος είναι ακριβώς  μπροστά στην κεφαλή,  έτσι ώστε το κρύο νερό να πέφτει ακριβώς πάνω του. Το νερό που πέφτει λιώνει τον πάγο που βρίσκεται στη θήκη δημιουργώντας ένα «ποτάμι από λιωμένο πάγο».

3 βασικοί λόγοι για να κάνεις πάντα κρύο μπανάκι

Ο Miles Lukas ήλπιζε να ανεβάσει τον καρδιακό του ρυθμό στα 130 bpm. Αντίθετα, η κορύφωση ήταν γύρω στα 116, αλλά φαινόταν ευχαριστημένος, δηλώνοντας ότι πήρε την ημερήσια δόση του και το πόσο συγκλονιστικό ήταν το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι απίθανο να κρεμάσετε μια σακούλα με πάγο μπροστά από το ντους και να σου δίνει πλήρως την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια παγωμένη λίμνη. Ωστόσο, είναι μια βολική και οικονομική λύση για να κάνετε την καθημερινότητά σας καλύτερη.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved