Athens Tattoo Convention: Ποιους tattoo artists από το εξωτερικό αξίζει να δεις

Κάπου ανάμεσα στους σπουδαίους δεκάδες Έλληνες tattoo artists που θα δεις στο κλειστο του Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwo Do) στις 12, 13 και 14 Μαΐου, θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις και μερικούς από το εξωτερικό.

Γιατί να κάνει κάποιος tattoo σε κάποιο convention αντί να ακολουθήσει την παραδοσιακή επιλογή του studio; Η πιο σωστή απάντηση είναι «και γιατί όχι;» Τα convention είναι το alter ego των studios και εκτός από γιορτή της δερματοστιξίας, είναι και ένας χώρος όπου διαμορφώνονται τάσεις, ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά είναι και μια διαφορετική εμπειρία για το κοινό που κάνει τατουάζ.

 

 

Η πληθώρα τεχνοτροπιών και έτοιμων ή custom σχεδίων δίνουν την ευκαιρία ακόμα και στον πιο αναποφάσιστο να «χτυπήσει» επιτόπου το νέο του tattoo, ή να πάρει ιδέες για αυτό που θα κάνει άμεσα σε κάποιο studio που θα του κάνει κλικ κατά τη διάρκεια του convention. Για κάποιους είναι και η ιδανική αφορμή για να κάνουν το πρώτο τους tattoo σε έναν χώρου που κάνουν όλοι και αυτό με κάποιον περίεργο τρόπο δρα χαλαρωτικά για όσους ακόμα βασανίζονται με την επιλογή της κατάλληλης στιγμής. Ωστόσο για τους μυημένους στον χώρο, τα tattoo conventions είναι ευκαιρία και για κάτι που δεν βρίσκουν εύκολα, τους tattoo artists από το εξωτερικό.

Το Athens Tattoo Convention μπαίνοντας στην 15η διοργάνωσή του, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου, απόδειξη το ότι αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες tattoo artists από το εξωτερικό που έρχονται να διαγωνιστούν και να κάνουν δικά τους σχέδια σε όποιον ενδιαφέρεται. Εμείς εδώ συγκεντρώσαμε μερικούς από τους φετινούς guests τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στο 15o Athens Tattoo Convention στις 12, 13 και 14 Μαΐου. Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό από έναν tattoo artist που δεν έχουν κάθε μέρα την ευκαιρία να συναντήσουν, τώρα είναι η ευκαιρία.

 

Rudy Fritch Ιταλία

 

 

Με έδρα την πόλη της Τεργέστης, αλλά με συχνές επισκέψεις σε tattoo studio σε όλη την Ιταλία και την Ευρώπη, ο Rudy Fritch έχει αναπτύξει ένα εντελώς δικό του στυλ με στοιχεία οld school και bauhaus με έντονα χρώματα. 

Salir Ελβετία

 

 

Μπορεί η Ζυρίχη να μην είναι το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν μιλάμε τα tattoo, αλλά o εκπρόσωπος του The Burning Eye Tattoo, στο Athens Tattoo Convention μπορεί να σπάσει αυτή την αντίληψη. To μαύρο και το γκρι, σε όλες του τις αποχρώσεις, είναι η κλίση του, είτε μιλάμε για tribal, είτε για ιαπωνικά ή και traditional, ο Salir είναι ο άνθρωπος για όσους δεν αγαπάνε πολύ τα χρώματα. 

Johnny Raindog Δανία

 

 

Ο Έλληνας tattoo artist που ζει και εργάζεται στη Δανία, στο Le Fix της Κοπεγχάγης, επιστρέφει στην Αθήνα για λίγες μέρες για να υπηρετήσει αυτό που ξέρει να κάνει πάρα πολύ καλά, το old school tattoo στην πιο αυθεντική του και παραδοσιακή μορφή. 

Bill Canales ΗΠΑ

 

 

Ίσως το πιο «βαρύ» όνομα του 15ου Athens Tattoo Convention, o Bill Canales από το Ελ Πάσο του Τέξας είναι ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές του παραδοσιακού ιαπωνικού τατουάζ με μια ιδιαίτερη αγάπη στα σχέδια με δράκους και εμπειρία 30 χρόνων. Ακόμα κι αν δεν έχει την τύχη να κάνει κάποιος τατουάζ μαζί του, είναι εξίσου μεγάλη τύχη να τον δούμε να δουλεύει. 

Trishula Ισπανία

 

 

Τα περισσότερα studio πλέον προσφέρουν όλα τα πιθανά στυλ tattoo με ειδικούς tattoo artists για κάθε στυλ. To studio Trishula δεν είναι ακόμα ένα τέτοιο, μιας και η ομάδα του που έρχεται στην Αθήνα ακολουθεί το ίδιο ασιατικό στυλ με μικρές προσωπικές παραλλαγές.  

Stay Cold Πολωνία

 

 

Μέλος της κολεκτίβας του Family Ink, ενός από τα πιο γνωστά studio της Πολωνίας, ο Stay Cold, κατά κόσμο Janek, ειδικεύεται στο neotraditional στυλ με τα πολύ έντονα χρώματα που φλερτάρουν με τη watercolor τεχνοτροπία.

Jo Arancibia Ιταλία

 

 

Ένας πολίτης του κόσμου με καταγωγή από τη Χιλή που έπιασε πρώτη φορά μοτεράκι όταν ήταν 14 ετών και από τότε δεν το άφησε κάτω. Με βάση την Ανκόνα συνεχίζει να κάνει τατουάζ σε ολόκληρο τον κόσμο εξελίσσοντας τη δική του ματιά του πάνω στο παραδοσιακό ιαπωνικό τατουάζ σε ένα στυλ που έχει αρκετά στοιχεία από τα έντονα χρώματα της neotraditional σχολής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved