associated press Το «καυτό» ημερολόγιο του Τζέφρι Επσταΐν και οι συναντήσεις με τον Γούντι Άλεν

Οι συναντήσεις, οι αποκαλύψεις και το νέο κύμα που αναστατώνει τον πλανήτη.

Το προσωπικό ημερολόγιο του Τζέφρι Επσταΐν ετοιμάζεται να κάψει κόσμο και κοσμάκη. Ο μεγιστάνας που κατηγορήθηκε για δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εξώθησης σε πορνεία, είχε διασυνδέσεις με ονόματα υψηλού προφίλ τα οποία κατανομάζονται στο ημερολόγιό του. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Wall Street Journal με εκτενές δημοσίευμα που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή.

Εκεί φωτίζονται λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του Επσταΐν, των ταξιδιών που πραγματοποιούσε και τις συναντήσεις με γνωστά ονόματα. Όπως για παράδειγμα του Νόαμ Τσόμσκι και του Γούντι Άλεν. Οι συναντήσεις με τον πολιτικό ακτιβιστή έλαβαν χώρα το 2015 και το 2016 με τον τελευταίο να σχολιάζει πως: «Κατ’ αρχάς, δεν σας αφορά. Ούτε αφορά κανέναν άλλον. Κατά δεύτερον, απλώς τον γνώριζα και συναντηθήκαμε μερικές φορές. Αυτό που γνώριζα για τον Τζέφρι Επσταϊν ήταν ότι είχε καταδικαστεί για έγκλημα και είχε εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό θεωρείται σωφρονισμός και μια νέα αρχή».

 

 

Αναφορικά με τον Γούντι Άλεν, η εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο Επσταΐν συναντήθηκαν σχεδόν σε μηνιαία βάση το 2014, το 2015 και το 2013 είχε προγραμματιστεί συνάντηση στο στούντιο του Jeff Koons, κάτι που δεν έλαβε χώρα ποτέ. Αλλα ονόματα που βρέθηκαν στο ημερολόγιό του είναι του νυν αρχηγού της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, καθώς κι εκείνο της Κάθριν Ρούμλερ, κορυφαίας δικηγόρου της Goldman Sachs και συμβούλου του Λευκού Οίκου την εποχή της προεδρίας Ομπάμα.

 

 

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχουν άμεση σύνδεση με τις υποθέσεις εκπόρνευσης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ωστόσο στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση από τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες. Ο  Τζέφρι Επσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του στη Νέα Υόρκη στις 10 Αυγούστου 2019 περιμένοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες για πολλαπλές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκπόρνευσης ανηλίκων. Η σύζυγός του, Γκισλέν Μάξουελ, η οποία κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε πολλές από τις υποθέσεις αυτές, βρίσκεται από τον περασμένο Ιούνιο στη φυλακή καταδικασμένη σε κάθειρξη είκοσι ετών.

Το τι συμβεί είμαστε περίεργοι να μάθουμε. Το σημαντικό είναι να λάμψει η δικαιοσύνη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved