Το χειρότερο ελληνικό φαγητό σύμφωνα με τους Αμερικανούς δεν είναι οι μπάμιες

H ελληνική κουζίνα βρέθηκε στην 7η θέση ανάμεσα στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου στη λίστα του CNN Travel, αλλά υπάρχει ένα πιάτο που δεν τους άρεσε και τόσο πολύ.

Το CNN δημοσίευσε λίστα με τις δέκα κορυφαίες κουζίνες του κόσμου και δεν θα μπορούσε από αυτήν να λείπει η ελληνική. Ωστόσο, τα πράγματα είναι κάπως πιο σύνθετα, καθώς ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται και το πιο «ανόητο» ή απλά το χειρότερο φαγητό της κάθε χώρας.

Στη δική μας περίπτωση, το λαχανόρυζο υπήρξε ο «αποδιοπομπαίος τράγος». Για να είμαστε ειλικρινείς, όταν διαβάσαμε τη λίστα αναρωτηθήκαμε αρχικά ποιο φαγητό είναι αυτό. Μετά το πρώτο σάστισμα, σκεφτήκαμε πού το βρήκαν και το δοκίμασαν, καθώς πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε λαχανόρυζο σε οικογενειακό τραπέζι. Όπως και να έχει εκείνοι το βρήκαν και αιτιολόγησαν την επιλογή τους ως εξής: «Βασικά είναι λάχανο και κρεμμύδι, παραμαγειρεμένα και μετά ανακατεμένα με ρύζι. Σε χορταίνει, αλλά είναι μονοδιάστατο». Ίσως μάλλον και για αυτό να το είχαμε ξεχάσει και εμείς.

Αλήθεια, ποιος ψήφισε την μπουγάτσα ως το καλύτερο ελληνικό φαγητό;

Για την ελληνική κουζίνα

Κατά τα άλλα, η ελληνική κουζίνα βρέθηκε στην 7η θέση ανάμεσα στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου στη λίστα του αμερικανικού δικτύου, καθώς όπως αναφέρεται στο άρθρο το να ταξιδεύει και να τρώει κανείς στην Ελλάδα είναι σαν να ζει μέσα σε σελίδες περιοδικού που δεν χρειάζεται καν photoshop. «Όπως η μπλε θάλασσα και τα άσπρα κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι τέλεια για καρτ ποστάλ. Το να τρως στην Ελλάδα είναι ένας τρόπος να «καταναλώνεις» την ιστορία. Μία μπουκιά από ντολμάδες ή μία κουταλιά φακές σούπα είναι μια μικρή γεύση της ζωής στην αρχαία Ελλάδα, όπου δημιουργήθηκαν αυτά τα φαγητά», γράφει το CNN.

olive oil

Ποια τρόφιμα ξεχωρίζουν

1. Το ελαιόλαδο, καθώς μερικές σταγόνες πάνω στα φαγητά ή μόνο του πάνω στο ψωμί, έχει σχεδόν την ποικιλία του κρασιού στις γεύσεις του.
2. Η σπανακόπιτα, γιατί κάνει το σπανάκι εύγεστο, με την φέτα και το φύλλο.
3. Ο γύρος, αφού το να τον γεύεσαι αργά τη νύχτα, μετά από ποτό, δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πίτα με το ψητό κρέας και το τζατζίκι.

8 παρεξηγήσιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας

Σχετικά με τη λίστα

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει σχετικά με τις επιλογές της λίστας: «Όσον αφορά για το πού θα επιλέξουμε να πάμε για διακοπές, το φαγητό και το ποτό είναι σημαντικά για την επιλογή μας. Μας αρέσει να επικροτούμε τα καλά πράγματα και να κατακρίνουμε τα κακά. Φυσικά, είναι υποκειμενικό αυτό με βάση τα προσωπικά γούστα, αλλά αυτή είναι η άποψη του CNN Travel για μερικούς από τους καλύτερους food προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Έτσι, αν ονειρεύεστε πού θα ταξιδέψετε στο μέλλον, δείτε τις 10 κορυφαίες κουζίνες που κυριαρχούν».

10. ΗΠΑ

9. Μεξικό

8. Ταϊλάνδη

7. Ελλάδα

6. Ινδία

5.Ιαπωνία

4. Ισπανία

3. Γαλλία

2. Κίνα

1. Ιταλία©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved