associated press Γιατί κανείς δεν θέλει να δουλέψει με τη Gen Z;

΄Ερευνα δείχνει ότι είναι οι πιο δύστροπη ηλικιακή ομάδα σε περιβάλλον εργασίας και όλοι αναρωτιούνται το γιατί.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η Gen Z είναι η πιο δύσκολη γενιά για να συνεργαστείς. Το ResumeBuilder εξέτασε 1.344 άτομα σε διευθυντικές θέσεις σε διαφορετικούς κλάδους στις ΗΠΑ και ρωτήθηκαν πώς είναι να δουλεύεις με προσωπικό που γεννήθηκε το 1997 και έπειτα.

Περίπου το 49% δήλωσε ότι είναι δύσκολο να συνεργαστείς με άτομα που ανήκουν στην Gen Z, ενώ ένα εντυπωσιακό 79% δήλωσε ότι είναι η πιο σκληρή γενιά στον εργασιακό χώρο. Συν τοις άλλοις, το 59% αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να απολύσει έναν υπάλληλο της Gen Z και το 20% ισχυρίστηκε ότι χρειάστηκε να δώσει προθεσμία μία εβδομάδα από το αρχικό deadline ώστε να παραδώσει την εργασία του.

 

 

Αλλά γιατί οι εργοδότες ισχυρίζονται ότι η Gen Z είναι η λιγότερο προτιμώμενη γενιά; Όσο και να φαίνεται παράξενο, σύμφωνα με την έρευνα, η «έλλειψη τεχνολογικών δεξιοτήτων» είναι ο νούμερο 1 λόγος. Παρότι θα νόμιζες ότι η γενιά που παίζει στα δάχτυλα το TikTok θα ήταν οικεία με την τεχνολογία, οι εργοδότες αναφέρουν πως δεν ξέρουν πώς να κάνουν copy – paste. Άλλοι λόγοι είναι πως το 39% τόνισε πως η νέα γενιά δεν προσπαθεί αρκετά ενώ το 37% ανάφερε ότι δεν έχουν κίνητρο. Η διάσπαση προσοχής, η κακή επικοινωνία, η εύκολη προσβολή, η ανεντιμότητα, επισημάνθηκαν επίσης ως κύριοι λόγοι.

Η Gen Z πιστεύει ότι οι άνδρες πρέπει να πάρουν τα ηνία στη σχέση

Ο Adam Garfield, διευθυντής marketing της Hairbro, ανέφερε ότι η νέα γενιά είναι «ιδιαίτερα καινοτόμα και προσαρμόσιμη» αλλά δεν έχει δεξιότητες επικοινωνίας. «Ένας τομέας όπου πιστεύω ότι η Gen Z θα μπορούσε να βελτιωθεί στον χώρο εργασίας είναι οι επικοινωνιακές της δεξιότητες. Ενώ είναι ικανοί στη χρήση εργαλείων ψηφιακής επικοινωνίας, μπορεί να μην έχουν κάποιες από τις διαπροσωπικές δεξιότητες που απαιτούνται για αλληλεπιδράσεις πρόσωπο με πρόσωπο». Για να προσθέσει εν συνεχεία: «Οι Gen Zs θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων για να οικοδομήσουν ισχυρότερες σχέσεις με συναδέλφους και πελάτες».

 

 

Ο Akpan Ukeme, επικεφαλής του τμήματος HR της SGK Global Shipping Services, είπε ότι βρίσκει τους υπαλλήλους της Gen Z προκλητικούς, καθώς συχνά πιστεύουν ότι οι ψηφιακές τους δεξιότητες δεν αξίζουν τίποτα. «Στον οργανισμό μας, οι Gen Zs με τους οποίους έχω αλληλεπιδράσει μπορεί να είναι εξουθενωτικοί επειδή δεν έχουν πειθαρχία και τους αρέσει να προκαλούν. Νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα για τον ψηφιακό κόσμο και ότι μπορούν να μας διδάξουν. Θεωρούν ότι είναι καλύτερα από σένα, πιο έξυπνοι από σένα, πιο ικανοί από σένα και θα στο πουν κατάμουτρα».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved