associated press Όταν ο Al Pacino παραλίγο να πρωταγωνιστήσει στο Star Wars

Και μερικές ακόμα άγνωστες ιστορίες που αφηγήθηκε πρόσφατα από τα γυρίσματα των The Godfather και Scarface.

Σε μια μικρή αναδρομή της τεράστιας καριέρας του προχώρησε ο ίσως σημαντικότερος ηθοποιός του Hollywood, Al Pacino. Αφηγούμενος άγνωστες ιστορίες από τους σημαντικότερους σταθμούς, αλλά και μερικούς παρολίγον σταθμούς του, γίνεται ακόμα βαθύτερη η κατανόηση του μεγέθους του υποκριτικού του ταλέντου. Μιλώντας στο πολιτιστικό κέντρο 92nd Street Y της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε μεταξύ άλλον και τον σημαντικότερο μη-σταθμό του. Αυτός ήταν σίγουρα το Star Wars, παρά το ότι ο George Lucas τον ήθελε διακαώς στο cast του.

H γεμάτη ρίσκο ζωή του Al Pacino 

Όπως μάλλον έχετε υποθέσει ήδη, ο Al Pacino είχε προταθεί για τον ρόλο του Han Solo και του έδιναν πάρα πολλά λεφτά για να πει το ναι. Εκείνη την εποχή ο Al ήταν το next big thing του Hollywood και όλοι ήθελαν να του προτείνουν ρόλους που θα έδιναν το κάτι παραπάνω στις ταινίες τους, κάτι σαν αυτό που ζει σήμερα ο Chalamet, τηρουμένων των αναλογιών. 

 

 

Τελικά ο Pacino είπε να πει όχι στην επιστημονική φαντασία, ένα όχι που κράτησε μέχρι το 2002 και το S1m0ne, και όπως είπε μια γερή δόση χιούμορ: «Με το όχι μου έφτιαξα την καριέρα του Harrison Ford».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι πρόσφατα είδε για πρώτη φορά το The Godfather μετά από 25 χρόνια και θυμήθηκε ότι παραλίγο να απολυθεί γιατί δεν άρεσε καθόλου ο ρόλος του στην εταιρεία παραγωγής. Ο Coppola προσπάθησε πάρα πολύ στο να πείσει τους ανθρώπους της Paramount να δείξουν περισσότερη υπομονή. Αυτό γιατί έβλεπαν πολύ αργή την εξέλιξη του Michael Corleone σε μαφιόζο και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πού το πάει. 

Το μεγαλείο το Al Pacino φαίνεται από τη χειρότερη ταινία του

Αυτό που έσωσε τελικά τον τομάρι του Pacino ήταν η σκηνή στο εστιατόριο με τον  Sollozzo. Το ότι σκότωσε τον διεφθαρμένο αστυνομικό ήταν αυτό το σοκ που ήθελαν για να πειστούν ότι ο Coppola ήξερε τι έκανε. Όλα τα υπόλοιπα, φυσικά είναι ιστορία. 

 

 

Μια ιστορία που αναμένεται να μάθουμε σε μεγαλύτερο βάθος, μιας ο πρωταγωνιστής του The Godfather υποστηρίζει ότι το The Offer ήταν γεμάτο από μισές αλήθειες και στην αυτοβιογραφία του που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, θα αποκατασταθούν όλες οι ανακρίβειες.

Η ταινία που απόλαυσε περισσότερο στα γυρίσματα ήταν το Scarface, παρά το ότι υπέστη πολλούς τραυματισμούς. O πιο παράξενος ήταν στη σκηνή με το περίφημο  ‘Say hello to my little friend’ όταν και έπιασε την κάννη του όπλου αφού προηγουμένως είχε ρίξει 30 σφαίρες. Το χέρι του σχεδόν έλιωσε και κόλλησε σε αυτό και έπρεπε να τον πάνε στο νοσοκομείο. Στα επείγοντα δεν του έδινε κανείς σημασία γιατί ήταν βουτηγμένος στο ψεύτικο αίμα και τη βρωμιά και νόμιζαν ότι είναι κάποιος άστεγος. 

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Al Pacino στα γυρίσματα του The Godfather 

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ο πολυσχιδής ηθοποιός είναι αφοσιωμένος στην κινηματογραφική μεταφορά του Βασιλιά Ληρ. Μια ταινία η οποία βρίσκεται στα σκαριά από 2018, αλλά λόγω διαφόρων αναποδιών και μιας πανδημίας, πήγε αρκετά πίσω. Όμως τώρα έχουν δρομολογηθεί όλα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Αν αυτή πρόκειται να είναι το κινηματογραφικό του κύκνειο άσμα, τότε μάλλον θα είναι και το ιδανικότερο σαν βασιλικό τέλος. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved