Associated Press O Steve Buscemi είναι εθελοντής πυροσβέστης κι αυτό τον έχει πάρει από κάτω

Πάσχει από PTSD μετά τη συμμετοχή του στη διάσωση του 9/11.

Ο Steve Buscemi είναι γνωστός για τους πολλούς εκκεντρικούς χαρακτήρες του, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τον ηθοποιό είναι το παρελθόν του ως πυροσβέστης. Ακόμη περισσότερο περίεργο ήταν η μέρα που επέλεξε να βάλει τη ζωή του στο όριο για να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. Ο Buscemi προσφέρθηκε εθελοντικά ως πυροσβέστης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και εργάστηκε ακούραστα για πέντε ημέρες σε μια αποστολή διάσωσης και ανάκτησης στους Πύργους του Παγκόσμιου Εμπορίου.

Το 2021, ο σταρ του Fargo και του Reservoir Dogs μίλησε στον παρουσιαστή του podcast Marc Macron για τις εμπειρίες του την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης και άνοιξε την εμπειρία του με τη διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) μετά την αποστολή.

 Κανένας δεν μπορεί να παίξει τους ρόλους του Steve Buscemi

 
 

Είπε: «Απλώς δεν είχα καμία πληροφορία για τους φίλους μου. Τηλεφωνούσα συνέχεια στην πυροσβεστική την προηγούμενη μέρα και φυσικά δεν υπήρχε απάντηση. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν εκεί και μετά έμαθα ότι έλειπαν πέντε από αυτούς που κάποτε δουλέψαμε μαζί σαν εθελοντές. Ένας από αυτούς ήταν ένας καλός μου φίλος με τον οποίο συνεργαζόμουν. Με οδήγησαν στην τοποθεσία εκείνη την ημέρα, περπατούσα για ώρες και μετά βρήκα την εταιρεία μου, βρήκα το Engine 55 να δουλεύει εκεί. Ρώτησα αν μπορούσα να συμμετάσχω. Μπορώ να πω ότι ήταν λίγο καχύποπτοι στην αρχή, αλλά δούλεψα μαζί τους εκείνη την ημέρα. Ήταν δύσκολη δουλειά.»

Αφού βοήθησε εκείνη την ημέρα, ένιωσε πως ταίριαζε με την ομάδα και βοήθησε τα συνεργεία στο σημείο για αρκετές ημέρες μετά. Ο Buscemi είπε ότι ήταν «ευγνώμων» που μπόρεσε να βοηθήσει και δεν είχε προβλήματα υγείας όπως κάποιοι άλλοι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα που είχε δει έμειναν μαζί του.

 

 
 

Και συνέχισε: «Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα υγείας και ελέγχομαι συνέχεια, αλλά σίγουρα έχω μετατραυματικό στρες. Ήμουν εκεί μόνο για περίπου πέντε μέρες, αλλά όταν σταμάτησα να πηγαίνω και προσπάθησα να ξαναζήσω τη ζωή μου, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο. Είχα κατάθλιψη, είχα άγχος, δεν μπορούσα να πάρω μια απλή απόφαση. Όλα αυτά τα πράγματα είναι ακόμα μαζί μου. Υπάρχουν στιγμές που μιλάω για την 11η Σεπτεμβρίου και είμαι αμέσως πίσω εκεί. Αρχίζω να πνίγομαι και συνειδητοποιώ, αχ, αυτό είναι ακόμα ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου. Η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου μπορεί να αποτελέσει «έναυσμα» για πολλούς που επέζησαν να πουν την ιστορία τους».

Ο Buscemi συνηγορεί υπέρ εκείνων που φέρουν τα σημάδια εκείνης της ημέρας, αλλά επίσης εξακολουθεί να υπηρετεί στο Συμβούλιο για τους Φίλους των Πυροσβεστών, που είναι ένας οργανισμός αφιερωμένος στους πυροσβέστες της Νέας Υόρκης και τους συγγενείς τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved