Το Facebook πιθανώς να σου χρωστάει χρήματα και αυτός είναι ο τρόπος για να τα διεκδικήσεις

Χιλιάδες χρήστες δικαιούνται χρήματα και έτσι θα μάθεις αν βρίσκεσαι στη λίστα.

Αν ανήκεις στη γενιά των millennials, τότε πιθανότατα να χρησιμοποιείς το Facebook από το 2007 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022. Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη λίστα, τότε πιθανότατα το Facebook να σου χρωστάει χρήματα και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να υποβάλεις αίτημα για να πάρεις αυτά τα μετρητά στα χέρια σου. Πρόστατα, η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, συμφώνησε να διευθετήσει μια μακροχρόνια αμφισβητούμενη ομαδική αγωγή σχετικά με το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Το 2018 αποκαλύφθηκε ότι η Meta είχε «μοιράσει πληροφορίες χρηστών με την Cambridge Analytica». Παρότι δεν παραδέχτηκε την αδικοπραγία της, η Meta συμφώνησε πως ένας διακανονισμός 725 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθεί στις βαριές καταγγελίες.

 

 

Η εκπρόσωπος της Meta, Dina El-Kassaby Luce, είπε ότι μια διευθέτηση ήταν «προς το συμφέρον της κοινότητας και των μετόχων». Τώρα που ο διακανονισμός επιβεβαιώθηκε, πιστεύεται ότι περίπου 250-280 εκατομμύρια χρήστες του Facebook θα επιλεχθούν ώστε3 να λάβουν πληρωμή από τη Meta.

Πώς θα λάβεις μετρητά από τον διακανονισμό;

Αρχικά θα πρέπει να κάνεις κλικ σε αυτό το portal και να υποβάλεις την αίτησή σου μέχρι τις 25 Αυγούστου του 2023. Στη φόρμα, θα χρειαστεί να συμπληρώσεις μερικές ερωτήσεις σχετικά με το λογαριασμό σου στο Facebook και να επιβεβαιώσεις ότι έχεις συνδεθεί στον ιστότοπο από τις 24 Μαΐου του 2007 μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου του 2022. Μετά την υποβολή, η καταλληλότητά σου θα αξιολογηθεί. Εάν τα καταφέρεις, τότε η πληρωμή που θα λάβεις θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα. Τον αριθμό των υποβολών που υποβλήθηκαν και τον χρόνο διαρκείας του λογαριασμού στο Facebook.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι ασφαλής στο Facebook

Ουσιαστικά, όσο περισσότερα άτομα υποβάλλουν αίτηση, τόσο λιγότερα χρήματα θα μοιραστούν στον καθένα.. Δυστυχώς, η έγκαιρη υποβολή του αίτηματος στο Facebook δε σημαίνει πως θα πάρεις περισσότερα χρήματα. Το πιθανότερο είναι να λάβεις χρήματα ανάλογα με τα χρόνια που έχεις ενεργό λογαριασμό, καθώς σύμφωνα με τον διακανονισμό η εταιρεία πρόκειται να διανέμει «πόντους» για κάθε μήνα που έχεις ενεργό λογαριασμό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved