Πώς ο Pedro Pascal έγινε ο απόλυτος καρδιοκατακτητής;

Και τι μπορούμε να μάθουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί από τον internet daddy για να ενισχύσουμε τη δική μας γοητεία.

Κάθε εποχή έχει και τον δικό της καρδιοκατακτητή. Εκείνο το αγόρι ή άντρα που γίνεται αφίσα στο δωμάτιο κάθε έφηβης και που οι γυναίκες λιώνουν στο πέρασμά του. Ένας καρδιοκατακτητής είναι ένα αντικείμενο αχαλίνωτου, εφηβικού ενθουσιασμού. Εμπνέουν ένα είδος λατρείας εμποτισμένη με λαγνεία που παρασύρεται από εμμονή. Από τους γοφούς του Elvis στους κοιλιακούς του Brad Pitt και από εκεί στα μπλε μάτια του Paul Newman και το έντονο βλέμμα του Idris Elba. Όποια κι αν είναι η προτίμηση της κάθε γενιάς, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αυτοί οι άνδρες είχαν όποια γυναίκα ήθελαν στα πόδια τους.

Οι καρδιοκατακτητές είναι επίσης ένα κοινωνικοπολιτισμό βαρόμετρο. Αποτελούν τη μεταβαλλόμενη  φύση της αρρενωπότητας, της σεξουαλικότητας και της επιθυμίας. Κάθε άνδρας έχει τα χαρακτηριστικά του και αυτά που γοητεύουν τη γυναίκα της κάθε εποχής, δείχνουν και ποιες είναι οι τάσεις της αντίστοιχης εποχής. Τους τελευταίους μήνες, για παράδειγμα, υπάρχει μία τεράστια παράνοια με τον Pedro Pascal. Το hashtag #pedropascal απαριθμεί κοντά στις 9 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok και αυτό αποτελεί ένα φαινόμενο της εποχής.

 

 

Ο Pedro Pascal είναι το σημερινό «πιάτο ημέρας», αλλά γιατί; Ποιος συνδυασμός εμφάνισης, χαρακτηριστικών προσωπικότητας και πολιτιστικών προτιμήσεων τον κάνει να λατρεύεται ως επίγειος Θεός παγκοσμίως; Την δεκαετία του ’50 είχαμε τα επαναστατικά και «κακά αγόρια» όπως ο Marlon Brando, ο Elvis και ο James Dean. Την δεκαετία του ’80 τους Patrick Swayze και Rob Lowe, την δεκαετία του ’90 τα αδύνατα όμορφα αγόρια με τα έντονα ζυγωματικά, όπως ο Leonardo DiCaprio και ο Jared Leto. Σήμερα φτάσαμε στον Pascal που χαρακτηρίζεται ως ο «cool daddy» του ίντερνετ.

O Pedro Pascal φέρνει το στυλ του lumbersexual κατευθείαν από το τέλος του κόσμου

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα, το παιχνίδι των καρδιοκατακτητών είναι κυκλικό. Τα καλά παιδιά αντικαθιστούν τα κακά αγόρια. Όσοι βρίσκονται στο χείλος του millennial-Gen Z, για παράδειγμα, μεγάλωσαν παρακολουθώντας τους Brad Pitt, Johnny Depp και Leonardo DiCaprio, καθώς άφησαν τους κοιλιακούς και τα ζυγωματικά τους με εθισμούς στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Άρχισαν να βγαίνουν με γυναίκες αρκετά νεαρές, σταμάτησαν να βλέπουν τα πραγματικά τους παιδιά και δέχτηκαν καταγγελίες για κακοποίηση. Με λίγα λόγια, αυτό που κάνει κάποιον καρδιοκατακτητή είναι κάτι το ανεπανάληπτο και αυτό που τον «διαλύει» είναι κάτι κοινότοπο. Πέφτουν από το βάθρο. Αντί να παραμένουν καρδιοκατακτητές, αποδεικνύονται τοξικά χαμένοι.

 

 

Κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού απολογισμού που επιτάχυνε το #MeToo, καθώς τα παλιά σεξουαλικά σύμβολα ξεφτίλιζαν τον εαυτό τους, εμφανίστηκε μια διάχυτη επιθυμία του κοινού για άντρες που δεν ήταν προβληματικοί. Εκείνοι χωρίς ισχυρισμούς σεξουαλικής επίθεσης και κακοποίησης. Άντρες που δεν έμοιαζαν ούτε συμπεριφέρονταν σαν «άνδρες παλαιάς κοπής», όπως ο Keanu Reeves, ο Michael B. Jordan, ο Idris Elba ο Henry Ewan Golding. Όλοι τους θεωρούνται παραδείγματα θετικής, μη τοξικής αρρενωπότητας.

Ο Pedro Pascal είναι ευαίσθητος, ταπεινός και sexy. Βγάζουν μία θλίψη στο βλέμμα τους αλλά ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση καθώς τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Είναι ένθερμος υποστηρικτής των κινημάτων κοινωνικής δικαιοσύνης, αγαπάει τη μαμά και την αδερφή του και όπως ανέφερε η επί 30 χρόνια φίλη του και ηθοποιός Sarah Paulson, «ο Pedro είναι ισχυρός, ξεκαθαριστικός, καλόψυχος, ικανός να κάνει τις πιο βαθιές συζητήσεις, πρόθυμος να σου κρατήσει τα μαλλιά όταν είσαι άρρωστη και έχει τους πιο φαρδιούς ώμους για να στηριχθείς. Είναι η απόλυτη... συμφωνία».

Μέχρι, φυσικά, ν’ αλλάξουν οι εποχές και να έρθουν στη ζωή των γυναικών νέοι καρδιοκατακτητές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved