Πώς η πιο διάσημη σκηνή του Pulp Fiction εμπνεύστηκε από ταινία της Disney

O Tarantino «αντέγραψε» το Aristocats.

Αφού συγκλόνισε το Χόλιγουντ με τα Reservoir Dogs και Pulp Fiction στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Quentin Tarantino είχε μια εντυπωσιακά συνεπή κινηματογραφική καριέρα όπως καμία άλλη. Η συγγραφική του προσέγγιση δημιουργεί ένα ξεχωριστό στυλ που φαίνεται σε κάθε ταινία. Οι εννέα ταινίες του μέχρι στιγμής ακολούθησαν ένα γνώριμο μοτίβο σκοτεινής κωμωδίας, συγκλονιστικής βίας και έναν χείμαρρο επαναλαμβανόμενων A-listers που φέρνουν κορυφαία ψυχαγωγία σε κάθε σενάριο, από ιστορίες εκδίκησης του 1800 έως σατιρικές μελέτες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

Γιορτάζουμε τον Quentin Tarantino με τους καλύτερους χαρακτήρες του

Γιορτάζουμε τον Quentin Tarantino με τους καλύτερους χαρακτήρες τουΤον Μάρτιο, ο Tarantino αποκάλυψε ότι η δέκατη και τελευταία ταινία του, The Movie Critic, θα είναι η τελευταία του, όπως είχε προβλέψει εδώ και καιρό. Όπως είναι λογικό, πολλοί θαυμαστές του 60χρονου σκηνοθέτη έχουν θρηνήσει σε αναρτήσεις στα social media μετά την επιβεβαίωση, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να βρούμε παρηγοριά στην αθάνατη φιλμογραφία του.

Αναλογιζόμενοι τις πρώτες εννέα ταινίες (το Kill Bill 1, 2 υπολογίζονται ως μία ταινία), οι περισσότεροι θαυμαστές θα ξεχωρίσουν το Pulp Fiction του 1994, τη δεύτερη ταινία του Tarantino, ως την πιο τέλεια κινηματογραφική συνεισφορά του. Στο τρομερό σενάριο, ο Tarantino αναπτύσσει μια σειρά δυνατών χαρακτήρων, όπως ο Jules Winnfield του Samuel L. Jackson, ο Vincent Vega του John Travolta, η Mia Wallace της Uma Thurman και ο Butch Coolidge του Bruce Willis.

 

 
 

Η παράξενη φιλία του Ennio Morricone με τον Quentin Tarantino

Οι χαρακτήρες μας ταξιδεύουν σε ένα θρίλερ εγκλήματος γεμάτο με γραφική βία και σκοτεινή κωμωδία και οι πολλαπλές ιστορίες συγκλίνουν σε μια Ταραντινική κορύφωση. Σε μια από τις αφηγηματικές σεκάνς, ο Vega καλείται από το αφεντικό του, Marcelus, να πάρει τη γυναίκα του, Μία, για ένα βράδυ και να την βγάλει για φαγητό.

 

 
 

Πριν από το περιβόητο περιστατικό της υπερβολικής δόσης ηρωίνης, το ζευγάρι πηγαίνει σε ένα diner δεκαετίας του '50 για ποτό και χορό. Αργότερα, ο Vega, που προσπαθεί να κρύψει μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ πιστού καθήκοντος και σεξουαλικής παρόρμησης, βρίσκεται στην πίστα να χορεύει υπό τον ήχο του «You Never Can Tell» του Chuck Berry απέναντι στην γυναίκα του αφεντικού του. Ενώ η Wallace φαίνεται σχετικά ρευστή στις κινήσεις της, ο Vega προσπαθεί να αντιγράψει τις περιστροφικές της κινήσεις με κωμικό εφέ.

Σε μια εμφάνιση του 2013 στο The Graham Norton Show του BBC, ο Tarantino συζήτησε την κλασική χορευτική σκηνή από το Pulp Fiction, αποκαλύπτοντας ότι ήταν εν μέρει εμπνευσμένη από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney του 1970 The Aristocats.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved