intime Η 12χρονη δέχεται επίθεση στο σπίτι της, η Πολιτεία προφανώς αδιαφορεί

Πρώτα βιάστηκε, μετά απειλήθηκε, τώρα προσπαθούν να τη μαχαιρώσουν. Πότε θα αντιδράσει η Πολιτεία;

Τι μάθαμε το βράδυ της Δευτέρας; Πως η 12χρονη από τον Κολωνό, θύμα βιασμού και μαστροπείας, δέχθηκε επίθεση από ένοπλο άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι της θείας της όπου διαμένει. Το περιστατικό γνωστοποίησαν με δελτίο Τύπου οι δικηγόροι της οικογένειας, Ασπασία Ταραχόπουλου και Αντωνία Λεγάκη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικηγόροι, ο άγνωστος δράστης φέρεται να απείλησε το κορίτσι με μαχαίρι και να τη χτύπησε, τραυματίζοντάς της στο χέρι.

 

 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από τους δικηγόρους της οικογένειας:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα "μη μιλάς" κι εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών.

Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν.

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!»

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

 

 

 

Έξι μήνες μετά και η Πολιτεία αδιαφορεί

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Είναι η 3η φορά που συμβαίνει. Την 1η φορά κάποιος πέταξε πέταξε μια πέτρα και έσπασε την τζαμαρία του δωματίου της 12χρονης. Τη 2η φορά κατέβηκε ο αδερφός της 12χρονης και είδε έναν άνδρα που έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με το δάχτυλο, "να μην μιλάς", το είπε και με εκφράσεις. Η 3η φορά είναι αυτό που συνέβη τη Δευτέρα. Η 12χρονη μετά το βιασμό της συνεχίζει να είναι απροστάτευτη.

Η Πολιτεία αδιαφορεί για εκείνη και την οικογένειά της. Ζουν με μεγάλη δυσκολία και με μηδαμινά επιδόματα. Εκτός από την οικονομική βοήθεια, σχεδόν ανύπαρκτη είναι και η ψυχολογική υποστήριξη. Γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Στην περιοχή που μένει η 12χρονη δεν υπήρχε παιδοψυχολόγος, αναγκαζόταν και πήγαινε 50 χλμ. απόσταση για να κάνει μια συνεδρία 45 λεπτών.

Και φτάσαμε στο σήμερα όπου απειλείται η ζωή της 12χρονης. Αντί η Πολιτεία να προσπαθεί να βοηθήσει το παιδί ώστε να ορθοποδήσει, να αφήσει πίσω τον εφιάλτη και να μαθευτεί η αλήθεια, το αφήνει απροστάτευτο. Αφήνει ανοιχτές τις πληγές της, τη βυθίζει στο σκοτάδι. Γνωρίζουμε κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια από τα όσα βίωσε, έχουν δώσει στη δημοσιότητα τις καταθέσεις, τη διεύθυνση της κατοικίας της και σχεδόν το όνομά της, αλλά δεν μπορούν να την προστατεύσουν. Βασικά μπορούν απλώς αδιαφορούν. Τι πιο σύνηθες που θα έλεγε και μία ψυχή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved