Η παρενόχληση της Lily Gao είναι μια μελανή σελίδα της gaming κοινότητας

Η ηθοποιός που χάρισε την φωνή της στην Ada Wong του Resident Evil 4 Remake, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από τα social media για να προφυλαχθεί από την ρητορική μίσους.

Το ότι το gaming είναι κομμάτι μίας ιδιαίτερης κατηγορίας της ψυχαγωγίας, δεν σημαίνει πως όλα γύρω από αυτό είναι ονειρικά. Πίσω από τα φανταχτερά gameplays, τα κορυφαία γραφικά και τα καλογραμμένα σενάρια, υπάρχουν συμπεριφορές που συχνά-πυκνά έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα όσον αφορά την παρενόχληση τόσο των παραγωγών και των προγραμματιστών του παιχνιδιού, όσο και των voice actors.

H πιο πρόσφατη που κάνει αυτή τη στιγμή τον γύρο του κόσμου, είναι η παρενόχληση και η συστηματική επίθεση στην ηθοποιό Lily Gao, που στο Resident Evil 4 Remake που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, υποδύεται τον χαρακτήρα της Ada Wong. Πρόκειται για έναν από τους χαρακτήρες που είναι ιδιαίτερα αγαπημένος στο κοινό από το Resident Evil 2, όπου την φωνή της χάρισε η Jolene Andersen. Όμως κάποιοι από τους φανς έδειξαν το πρόσωπο αυτό που θέλουμε να εκλείψει από την gaming κοινότητα.

 

 

Η ερμηνεία της Gao ήταν κάτι καινούργιο για το franchise μιας και το κοινό είχε συνδέσει τον χαρακτήρα με την Andersen, με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλές κακές γλώσσες και να υπάρξουν πολλά σχόλια σχετικά με το πώς πλαισίωσε τον χαρακτήρα. Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι για το αν η Lily Gao παρέδωσε η όχι μια ικανοποιητική Ada Wong. Η Gao δέχτηκε μια σειρά από σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια από τα άγνωστα-γνωστά trolls του διαδικτύου, που αφού πρώτα επιχείρησαν να πλήξουν την αξιοπιστία και την ικανότητά της στην υποκριτική, συνέχισαν με φραστικές επιθέσεις για το φύλο της και την ασιατική της καταγωγή.

Αυτό οδήγησε στην Gao να σβήσει όλες τις αναρτήσεις της από το Instagram, αφήνοντας μόνο ένα post όπου αναφέρεται στο κοινωνικό φαινόμενο της αμερικανικής κοινωνίας και πως οι εμπειρίες επηρεάζουν τον χαρακτήρα του ατόμου ανάλογα με την αντιμετώπιση που δέχεται. Είναι κομμάτι μιας έρευνας του National Association of School Psychologists από την έρευνα Understanding Race and Priviledge, με τη Lily Gao να προσπαθεί -αδίκως σύμφωνα με την δική μας γνώμη- να δώσει μία άλλη οπτική στους θύτες της που πιθανόν να μην είχαν σκεφτεί.

 

 

Όμως η gaming κοινότητα ξέρει καλά τι σημαίνει να δέχεσαι επίθεση από trolls που προσπαθούν να θίξουν, όχι μόνο το άτομο αυτό καθαυτό, αλλά πολλές φορές προχωρούν και σε απειλές για την ίδια τους τη ζωή. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπεριφορές αυτές είναι εκείνες που πρέπει να εκλείψουν, όχι μόνο από την gaming κοινότητα, αλλά από την κοινωνία γενικότερα. Το να οδηγείς έναν άνθρωπο να απομακρυνθεί από τα social media για να προφυλαχθεί από την ρητορική μίσους, είναι αποτέλεσμα μιας κοινωνίας που δείχνει πως δεν είναι έτοιμη ακόμη να ξεφορτωθεί τα ηλίθια κουσούρια που έχει κληρονομήσει από παλιότερες γενιές – και που δυστυχώς τα βλέπουμε να βρίσκουν χώρο έκφρασης και στις νεότερες.

Ας ελπίσουμε αυτό να είναι το τελευταίο συμβάν και η CAPCOM να πάρει άμεσα θέση για να προστατέψει την ηθοποιό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved