Christopher Walken υποκλινόμαστε στις καφρίλες σου

Με αφορμή τα γενέθλια του μεγάλου ηθοποιού κάνουμε retrospective σε όλες τις παράξενες στιγμές που μας έχει χαρίσει, εκτός κι εκτός κινηματογραφικών στούντιο.

Ο Christopher Walken ήταν πάντα η χαρά του δεύτερου ρόλου, ότι όμως και να έχει παίξει πάντα μένει στο μυαλό μας σαν ρόλος πρωταγωνιστικός. Αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχει κάποιος ηθοποιός, ένας άνθρωπος όμως με το βιογραφικό και το ταλέντο του Christopher Walken, όχι απλά το πετυχαίνει, μένει στην ιστορία για τους δεύτερους ρόλους του με μεγαλύτερη δόξα από πολλούς γνήσιους πρωταγωνιστές. Ποιος είναι όμως ο τύπος αυτός; Θα σας δώσουμε μερικές βασικές πληροφορίες γιατί κάτι μας λέει πως κάπου τον έχετε ξαναδεί, έτσι δεν είναι; Γνωστή φάτσα θα μου πεις, και βέβαια είναι.

 

 
 

Mόνο ο Christopher Lee επισκίασε τόσο πολύ τον James Bond

Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 100 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Μερικές από τις πιο γνωστές του συμμετοχές στον κινηματογράφου θεωρούνται, μεταξύ άλλων, οι εξής: Νευρικός εραστής (1977), το Ο ελαφοκυνηγός (1978), Ο Μπάτμαν επιστρέφει (1992), Pulp Fiction (1994), Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη (1999) και Πιάσε με αν μπορείς (2002). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει λάβει πολυάριθμες υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά ένα Β΄ Ανδρικού Ρόλου, για την ταινία Ο ελαφοκυνηγός. Επίσης, έχει και αρκετές υποψηφιότητες για BAFTA και Screen Actors Guild, κερδίζοντας το ίδιο βραβείο και στις δύο διοργανώσεις για την ταινία Catch Me If You Can.

 

 
 

Η ζωή του Walken όμως είναι γεμάτη ευτράπελα και φάρσες, ο ίδιος μπορεί να έχει φτάσει πλέον τα 80, ποτέ όμως δεν έπαψε να σκαρώνει φάρσες στους φίλους του αλλά και στους συνεργάτες του, να κάνει ακραία πράγματα και να προκαλεί με τις ιδιαιτερότητες του. Εμείς μαζέψαμε κάποιες από τις πιο αστείες στιγμές της ζωή του ηθοποιού και τις παραθέτουμε εδώ.

Κάποτε πόζαρε γυμνός

Ο Walken, φημισμένος για την κλίση του στην αυθόρμητη ενδοσκόπηση, αποκάλυψε κάποτε ότι είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως γυμνό μοντέλο - σε ηλικία 14 μηνών. «Πόζαρα γυμνός χουχουλιάζοντας με δύο γάτες για μια σειρά από φωτογραφίες ημερολογίου, που είχαν μεγάλη επιτυχία», θυμάται. «Δεν έχω δει αυτές τις φωτογραφίες για πολύ, πολύ καιρό τώρα, αλλά θυμάμαι ότι το έκανα και πάντα αναρωτιόμουν τι είδους γάτες ήταν αυτές. Τελικά, απλώς αποδέχτηκα ότι ήταν απλώς γάτες κι εγώ ήμουν απλά άλλο ένα μωρό για διαφημίσεις».

 

 
 

Του αρέσουν πολύ τα birthday cakes

Τόσο πολύ που λέει σε όλους συχνά πως έχει γενέθλια έτσι ώστε να του αγοράζουν τούρτες. Ακούγεται γελοίο; Κι όμως είναι κάτι σαν χόμπι για τον Walken όλο αυτό, τόσο συχνό που σε κάθε ταινία του αγοράζουν πέντε με έξι τούρτες γενεθλίων έτσι ώστε να μην παραπονιέται.

'Εχει δώσει τη φωνή του για παιδικά παραμύθια

Το έχει κάνει και αυτό και μερικοί ίσως αναρωτιούνται αν θα θέλανε το παιδί τους να ακούσει ένα παραμύθι από τον άρχοντα του σκότους Walken. Κι όμως έχει καλή φωνή και τα συγκεκριμένα παραμύθια έκαναν τεράστια επιτυχία.

Έχει μία περίεργη ιεροτελεστία

Όταν γυρίζει ταινία ο Walken πάντα κάνει μία περίεργη ιεροτελεστία έτσι ώστε να σπάσει τον πάγο μεταξύ του ίδιου και των ηθοποιών που συνεργάζεται. Αυτό που κάνει είναι το εξής: Κάθεται σε μία γωνία κι αρχίζει να ψιθυρίζει: FART! I JUST FARTED GUYS! Τώρα κατά πόσο αυτό σπάει τον πάγο, αυτό μόνο οι συνεργάτες του το ξέρουν.

 

 
 

O Robert De Niro έβγαλε κανονική άδεια ταξί για τις ανάγκες του Taxi Driver

Η σκηνή στον Ελαφοκηνυγό

Σε μια συγκλονιστική σκηνή στο The Deer Hunter του Michael Cimino, ο χαρακτήρας του Christopher Walken —ένας τραυματισμένος βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ— παίζει ρώσικη ρουλέτα, ενώ ο Robert De Niro και ο John Savage κοιτάζουν με τρόμο. Για να προσδώσει στη σκηνή μια ατμόσφαιρα γνήσιου άγχους, ο Cimino έβαλε μία αληθινή σφαίρα στο όπλο και είπε στους ηθοποιούς ότι οι τεχνικοί είχαν ανατεθεί να διασφαλίσουν ότι η σφαίρα δεν βρισκόταν στον θάλαμο. Ο χαρακτήρας του Walken αυτοπυροβολείται τελικά στο κεφάλι.

 

 
 

Η αναπηρική καρέκλα

Στην ταινία Things to Do in Denver When You're Dead έπαιζε έναν ανάπηρο μαφιόζο ο οποίος καθόταν μονίμως σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο ίδιος ο Walken είχε πάρει τόσο ζεστά στο ρόλο που μετά τα γυρίσματα συνέχιζε να υποδύεται τον ανάπηρο με αποτέλεσμα να ζητήσει μία ειδική νοσοκόμα και στο ξενοδοχείο έτσι ώστε να τον φροντίζει σαν να ήταν κανονικός ανάπηρος. Αυτό θα πει υποκριτική τέχνη φίλοι μου, τον ζούσε μέχρι το μεδούλι το ρόλο του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved