Τελικά πόσες λέξεις έμαθε να λέει ο John Wick σε κάθε ταινία του;

Μετρήσανε τις κουβέντες του και, ναι, ΔΕΝ είναι πολλές.

Ο John Wick είναι και πάλι εδώ με την τέταρτη και τελευταία ταινία του και φυσικά είναι ακριβώς όπως τον έχουμε μάθει: λιγομίλητος. Δεν λέει πολλά, αλλά κάνει πολλά Για την ακρίβεια έχει ξεκάνει ένα container κακούς, μη σου που δηλαδή και δέκα container. Δεν το έχει όμως πολύ με το λέγειν κι αυτό τελικά μάλλον καλό είναι για έναν ήρωα που θέλει απλά να ρίχνει πιστολίδι και να μουγκρίζει στα σκοτεινά σαν μία διαστάυρωση James Bond και Clint Eastwood. Αυτό ζητάει η αγορά, αυτό δίνει και ο κύριος Keanu Reeves, μαθημένος καθώς είναι στο εμπορικό παιχνίδι του κινηματογράφου.

Το τέλος του John Wick 4 ήταν πολύ συναισθηματικό και αυτό σηκώνει εξηγήσεις

Και στην τελική αφού βγαίνει το χρήμα και μπαίνει στις τσέπες των παραγωγών, γιατί να σκάνε οι σεναριογράφοι να γράφουνε λόγια; Βάλε εκεί καμιά διακοσαριά σκηνές με άπλετο μολύβι κι έγινες. Όλα καλά. Κάποιος όμως μερακλής συνάδελφος στη Wall Street Journal, έκατσε και μέτρησε ακριβώς πόσες λέξεις λέει ο John Wick σε κάθε ταινία του. Και μάντεψε: Δεν είναι πολλές, άντε να χωράνε σε μια σελίδα όλα μαζί. Αυτό θα πει οικονομία. 

 

 
 

Συνολικά, ο Wick εκφέρει κατά μέσο όρο τέσσερις λέξεις ανά γραμμή διαλόγου καθώς αντιμετωπίζει δεκάδες εχθρούς σε όλο το Μαρόκο, την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Είτε οι εχθροί του μιλάνε είτε τον χτυπούν, η συνήθης απάντησή του είναι η ατσάλινη σιωπή. Όταν θέλει να μιλήσει, το κάνει με μαχαιριές. Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γραμμών του χαρακτήρα στη νέα ταινία αποτελείται από μία μόνο λέξη, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του περιοδικού. Αυτό είναι σινεμά, πάμε πίσω στον βουβό κινηματογράφο μάλλον και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Ένας Έλληνας υπολόγισε πόσο κόσμο έχει ξεκάνει ο John Wick στις ταινίες του

Ο σκηνοθέτης Chad Stahelski είπε ότι ο Reeves αφαίρεσε περίπου το μισό διάλογο που γράφτηκε για τον χαρακτήρα του στο αρχικό σενάριο. Αυτό φυσικά λειτούργησε μιας και πλέον ο κόσμος απλά βαριέται να ακούει θεωρίες και θέλει μόνο σφαίρες και αίμα. Τι να λέμε τώρα, ρίξε εκεί καμιά γεμιστήρα να ξεχαρμανιάσουμε ρε John Wick.

 

 
 

Η σεναριακή φειδώ σε όλο της το μεγαλείο λοιπόν—όπως τα μαύρα κοστούμια που φοράει με εκείνες τις γραβάτες που δεν λύνει ποτέ και τον πνίγουν περισσότερο απ' ότι οι εχθροί του, μια εικονική δυσκοιλιότητα που μάλλον χρήζει άμεση συνταγογράφιση καθαρτικού—είναι το κλειδί για τη "μυσταγωγία" του John Wick. Οι μάλλον νυσταλέοι και βαριεστημένοι μέχρι θανάτου θαυμαστές του αρπάχτηκαν από την ιστορία ενός συνταξιούχου δολοφόνου με χοντρό πρόβλημα στο έντερο αλλά και στην ομιλία – που μάλλον χρειάζεται διακοπές και σίγουρα μια άλλη γκόμενα – και κάπως έτσι φτιάχτηκε μία αυτοκρατορία από σφαίρες και κωλοτούμπες που δεν μοιάζουν καν αληθινές.

Η κάπως μονόχνοτη μυθολογία αυτού του μάλλον πλαστικού κόσμου, μαζί με τη χορογραφία μπαλέτο που είναι κακή αντιγραφή από τον κινηματογράφο δράσης του Χονγκ Κονγκ, αποτέλεσαν τη βάση ενός franchise με 588 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων για τις τρεις πρώτες ταινίες, καθώς και μια επερχόμενη spinoff ταινία και τηλεοπτική σειρά. Χμ...κάτι σάπιο υπάρχει εδώ αλλά τέλος πάντων, το θέμα μας είναι πόσες λέξεις λέει ο Keanu κι όχι το ποιοτικό σινεμά.

Δες εδώ πόσες λέξεις λέει ο John Wick στις ταινίες του:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved