associated press Πώς ο Haaland «καταπίνει» μια ολόκληρη περιοχή στη Σουηδία;

Η περιοχή «Halland» κινδυνεύει να γίνει μια ξεχασμένη Ατλαντίδα και για όλα φταίει ο επιθετικός της Σίτι και το διαδίκτυο.

Ας ξεκινήσουμε μ’ ένα παιχνίδι. Πήγαινε στο Google, γράψε στην αναζήτηση «Halland» και περίμενε να δεις τα αποτελέσματα που θα σου βγάλει. Το πιθανότερο είναι να σε ρωτήσει η μηχανή αναζήτησης: «μήπως εννοούσες Haaland»;

Και μεταξύ μας το 99% των χρηστών παγκοσμίως τον Erling Haaland θα έψαχναν. Τη νορβηγική πολεμική μηχανή της Μάντσεστερ Σίτι που καταπίνει τα ρεκόρ όπως ο Pac-Man τις «τελίτσες». Το παιδί θαύμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που ξέρει όσο κανείς άλλος πώς να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Το 22χρονο αγόρι από το Λιντς που όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο μεταμορφώνεται σε cyborg. Ωστόσο εκτός από τις αντίπαλες άμυνες, πλέον προκαλεί τρόμο και στον τοπικό τουρισμό.

 

 

Ο Jimmy Sandberg, ο διευθυντής τουρισμού για το Visit Halland, έχει απογοητευτεί που η περιοχή θάβεται στο διαδίκτυο. Ο Sandberg έγραψε μια ανοιχτή επιστολή, καλώντας τους οπαδούς του ποδοσφαίρου και τους διαδικτυακούς χρήστες να βεβαιωθούν ότι γράφουν σωστά το όνομα του Νορβηγού superstar και να προσέξουν την ορθογραφία τους.

Η διατροφή που μεταμόρφωσε τον Χάαλαντ σε «κτήνος»

«Αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου στον κόσμο, έχουμε ένα πρόβλημα. Η δημοτικότητα του Erling Haaland και ένα ορθογραφικό λάθος, πνίγει την αγαπημένη μας σουηδική περιοχή Halland στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Γι' αυτό, παρακαλώ, οπαδοί του Haaland: δώστε μας πίσω το hashtag μας!», έγραψε ο Sandberg. Ο διευθυντής τουρισμού συνέχισε λέγοντας ότι σε απόγνωσή του «οι προσπάθειες για την προβολή του Halland έχουν εξαφανιστεί. Εάν δεν γίνει τίποτα, φοβόμαστε ότι η αγαπημένη μας περιοχή κινδυνεύει να γίνει μια ξεχασμένη Ατλαντίδα, ένα μέρος που είναι γνωστό μόνο στην αρχαία ιστορία και τις γραφές».

 

 

Τα διαδικτυακά σχόλια υποστήριξαν την προσπάθεια του τουριστικού συμβουλίου να προωθήσει την περιοχή, στη δυτική ακτή της Σουηδίας. Κάποιος έγραψε: «Ίσως ο #haaland να επισκεφτεί το #visithalland και θα βοηθήσει να διευκρινιστεί η διαφορά μεταξύ του superstar και της όμορφης περιοχής».

Σύμφωνα με το TripAdvisor, οι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μπορούν να απολαύσουν περιπάτους κατά μήκος της ακτής ή να επισκεφτούν μουσεία, παραλίες και παραδοσιακά σουηδικά αγροκτήματα.

Το Visit Halland προσκάλεσε τον Erling Haaland να πάει μαζί με τους φίλους του και να επισκεφθεί το Halland αυτό το καλοκαίρι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved