Djimon Hounsou: Ο ρατσισμός, οι κακοπληρωμές στο σινεμά και τα Όσκαρ λευκού χρώματος

Αν και βρίσκεται στην κινηματογραφική βιομηχανία, ο ηθοποιός πρέπει να συνεχίζει να αποδεικνύει στον κόσμο γιατί θα έπρεπε να πληρώνεται όπως όλοι οι συνάδελφοί του.

O Djimon Hounsou στην Ελλάδα, έγινε γνωστός όταν βρέθηκε στο πλευρό του Russell Crowe στο Μονομάχο. Μπορεί να μην ήταν ένας μεγάλος ρόλος, αλλά ήταν από εκείνους που δίνουν χρώμα στις ταινίες. Παρόλα αυτά ήταν στην κινηματογραφική βιομηχανία από το 1990 παίρνοντας μικρορόλους δεξιά και αριστερά. Είχε κάνει μία εμφάνιση στο περίφημο Stargate με τον Kurt Russell, αλλά όσοι έχουν καλή μνήμη στα 90s, θα τον θυμούνται στο ιδιαίτερα σκληρό Amistad, όπου έπαιζε τον σκλάβο Joseph.

Όμως ο Hounsou προσπαθούσε πάντα για αυτό που λέμε «μία θέση στον ήλιο». Έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει επαγγελματίας μποξέρ, μιας και το μποξ ήταν ένα δεύτερο πάθος για εκείνον, αλλά κατέληξε να κοιμάται στα παγκάκια του Παρισίου περιμένοντας να περάσει καστινγκ για μικρορόλους. Ό,τι έβρισκε ήταν κακοπληρωμένο, ενώ και αργότερα στην καριέρα του, ένιωσε εξαιρετικά άβολα όταν του ζήτησαν συνολικά να παίξει τρεις φορές τον ρόλο του σκλάβου.

«Οι γονείς μου με στείλανε στην Ευρώπη και εγώ γύρισα σπίτι με ιδέες για ταινίες και με άλλες τρέλες όπως να γίνω μποξέρ» ανέφερε σε συνέντευξή του στον Guardian. Θα ερχόντουσαν επιτυχίες όπως ο Μονομάχος, το Νησί και φυσικά το Ματωμένο Διαμάντι, αλλά ακόμη και εκεί ο ηθοποιός ένιωσε πως τον «έκλεψαν». Παρότι η ιστορία περιστρεφόταν γύρω από τον δικό του χαρακτήρα, προτάθηκε για Β’ Ανδρικού. «Λέμε σήμερα ότι τα Όσκαρ είναι πολύ ‘‘λευκά’’ αλλά υπήρχε μία περίοδος που δεν είχε στήριξη από κανέναν. Δεν είχα στήριξη από τους δικούς μου, από τα media, από την ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία. Ήταν λες και ήθελαν να πω και ευχαριστώ επειδή απλά προτάθηκα για βραβείο της Ακαδημίας» αναφέρει.

Επιστρέφει πλέον στο ρόλο του μάγου στο Shazam! Fury of the Gods -τον είδαμε στον ίδιο ρόλο και με το Black Adam- αλλά όπως αναφέρει ο ίδιος, ακόμα προσπαθεί να αποδείξει πράγματα. «Είναι σαν να πρέπει κάθε φορά να δείξω γιατί πρέπει να πληρωθώ. Έρχονται πάντα με μία χαμηλή προσφορά. ‘‘Ξέρεις, έχουμε τόσα χρήματα για αυτό το ρόλο, αλλά μας αρέσεις τόσο πολύ και πιστεύουμε ότι έχεις τόσα πολλά να δώσεις’’. Η Viola (Davis) τα είπε καλύτερα από μένα. Κέρδισε Oscar, κέρδισε Emmy, κέρδισε Tony και ακόμη δεν μπορεί να βγάλει χρήματα» συμπληρώνει στη συνέντευξή του.

 

 

Το Shazam! Fury of The Gods κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου, αλλά το Hollywood πρέπει σίγουρα να αλλάξει νοοτροπία και να αντιμετωπίσει τους ηθοποιούς ως έχουν και όχι από το χρώμα τους. Από ότι φαίνεται, μία ρετσινιά που πιστεύαμε ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είχε ξεφορτωθεί, συνεχίζεται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved