Associated Press Ο Bob Dylan πιστεύει ότι 10 χρόνια χωρίς live ήταν πολλά

Στα 80 του ξεκινάει και πάλι τουρνέ σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία του συναυλία.

Ο Bob Dylan ήταν ένας κατεστραμμένος άνθρωπος όταν ολοκλήρωσε την παγκόσμια περιοδεία του το 1966. Εκείνα τα χρόνια, ήταν σταθερά στο δρόμο για μήνες, κάτι που τελικά τον είχε κουράσει. Ο Bob Dylan ήταν απελπισμένος για μια στιγμή χαλάρωσης, αλλά οι δεσμεύσεις του συνέχισαν να συσσωρεύονται προτού ένας τραυματισμός με τη μοτοσικλέτα τον άφησε ανίκανο να κάνει περιοδεία.

Ενώ το μέγεθος των τραυματισμών του Dylan στο δυστύχημα έχει αμφισβητηθεί ευρέως, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι δεν τραυματίστηκε καθόλου και άλλοι να υποδηλώνουν ότι ήταν μόνο ένα μικρό ατύχημα, εκείνος συνέχισε την παύση από τις ζωντανές εμφανίσεις του. Στην αυτοβιογραφία του, Chronicles, ο Dylan εξήγησε την αλήθεια: «Είχα ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα και είχα τραυματιστεί σοβαρά, αλλά συνήλθα. Το ότι έκανα παιδιά άλλαξε τη ζωή μου και με διαχώρισε από σχεδόν όλους και όλα όσα συνέβαιναν. Έξω από την οικογένειά μου, τίποτα δεν είχε πραγματικό ενδιαφέρον για μένα και έβλεπα τα πάντα με διαφορετικά μάτια».

 

 
 

Ο Bob Dylan θέλει να γνωρίσεις το παλαιωμένο μπέρμπον του

Σε μια συνέντευξη το 2022 στο The New Yorker, ο Dylan εξήγησε γιατί συνεχίζει τις περιοδείες παρά τα 80 του και αποκάλυψε τον σημαντικό ρόλο που παίζει στη ζωή του κρατώντας τον προσγειωμένο. Σχολίασε: «Συνεχίζω τις περιοδείες γιατί είναι ένας τέλειος τρόπος για να μείνεις ανώνυμος και να είσαι μέλος της κοινωνικής τάξης. Είσαι ο κύριος της μοίρας σου. Αλλά δεν είναι ένας εύκολος δρόμος, καμία σχέση με διασκέδαση».

 

 
 

Ένας λόγος που τώρα μπορεί κανείς να δει live τον μάστορα του τραγουδιού Bob Dylan είναι και το τελευταίο του βιβλίο το οποίο περιγράφει με δικά του λόγια διάσημα κομμάτια στην ιστορία της μουσικής. Το νέο του βιβλίο «The Philosophy of Modern Song» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο. Το βιβλίο περιέχει τον σχολιασμό του Αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού σε 66 τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. 

Είναι το πρώτο βιβλίο που δημοσιεύει ο Bob Dylan από τότε που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Μπορεί κανείς να τον δει ζωντανά σε μεγάλες πόλεις του κόσμου όπως το Παρίσι και το Λονδίνο, την Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved