Όσκαρ 2023: Η κινηματογραφική ανάσταση του Brendan Fraser

Πίσω από το χρυσό αγαλματίδιο υπάρχει ένας άντρας που τα έβαλε με τον εαυτό του και νίκησε.

Η στιγμή που ο Brendan Fraser εκφωνούσε το λόγο του ευχαριστώντας την ακαδημία και όσους τον στήριξαν, ένα τεράστιο flashback ξεκίνησε πάνω από τα κεφάλια μας. Η τελευταία εμφάνιση του ηθοποιού σε τελετή των Όσκαρ δεν θα έλεγε κανείς ότι ήταν από τις καλύτερες. Έδειχνε σχεδόν χαμένος ενώ νωρίτερα είχε παρουσιάσει ένα βραβείο μαζί με τον Dwayne Johnson ενόψει της ταινίας The Scorpion King, το action spinoff της μούμιας ουσιαστικά ξεκίνησε και την καριέρα του Τhe Rock.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Brendan Fraser σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη του στο περιοδικό GQ, μία σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του έγινε ο λόγος να κοπεί από όλους και όλα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ο Fraser έκανε κάποιες μικρές δουλειές γύρω από τον κινηματογράφο και ακόμα λιγότερες στην τηλεόραση, αλλά τίποτα δεν κατάφερε να του προσφέρει την ίδια αναγνωρισιμότητα όπως η τριλογία των ταινιών της Μούμιας.  Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είδε το σώμα του να καταπονείται από τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ήταν μάλιστα από τους πρώτους ηθοποιούς που έβαλαν εσωτερικό προσθετικό στο γόνατο, είδε το σπίτι του να γκρεμίζεται εξαιτίας του χωρισμού του και να χάνει σχεδόν όλη του την περιουσία στα δικαστήρια λόγω της διατροφής. Εχθές μέχρι και το Whale του Darren Aronofsky ήταν ένας άντρας που είχε χάσει τα πάντα. Και τα ξανακέρδισε χθες.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Brendan Fraser θα είναι για πάντα μία cult φιγουρα.

 Προσοχή μην κάνουμε το λάθος εδώ και πούμε ότι η ακαδημία του χάρισε το όσκαρ ή τον λυπήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο. Ήταν πραγματικά εκπληκτικός και μάλιστα σε ένα ρόλο που ήταν η απόλυτη πρόκληση για εκείνον, αφού ποτέ ξανά στην κινηματογραφική του καριέρα δεν είχε παίξει σε καθαρή δραματική η υπόθεση. Χθες όλα αυτά τελείωσαν. Ο Brendan Fraser αναστήθηκε. Η νίκη του είναι μια απόδειξη πως όταν όλα έχουν τελειώσει ή μάλλον καλύτερα όταν νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, υπάρχει πάντα μια αχτίδα φωτός την οποία δεν έχεις προσέξει να σε ακολουθεί. Ο Brendan αν βέβαια ήταν δουλευταράς βρήκε την ευκαιρία και την άρπαξε. ακόμα και όταν όλοι και όλες προσπαθούσαν να τον πείσουν να αποσυρθεί, να εγκαταλείψει την κινηματογραφική βιομηχανία και να κάνει κάτι άλλο, εκείνος πείσμωσε ακόμα περισσότερο για μια οριστική αλλαγή στη ζωή του.

 

 

Πρόσεξε το σώμα του, δούλεψε για την ψυχική του υγεία, ξαναβρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά μιας γυναίκας και ήρθε περισσότερο κοντά από ποτέ με τα παιδιά του. αν θέλουμε να ξεχάσουμε ότι έχει να κάνει με την κινηματογραφική του καριέρα και να ασχοληθούμε με τον ίδιο του τον εαυτό,  στο δικό μας το μυαλό ο Brendan ήταν ήδη νικητής ακόμα και αν δεν έφευγε με όσκαρ χθες το βράδυ.  Aνήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων πόσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες, αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα. Tο χθεσινό όσκαρ είναι μια τεράστια επιβράβευση για την ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε. Tο γεγονός όμως ότι στέκεται εκεί με τον τρόπο που στέκεται και με τα όσα είπε σε αυτή την εκπληκτική ομιλία,  αποδεικνύουν ότι δεν θα υπάρξει ποτέ κανένα βραβείο που θα μπορέσει να επιβραβεύσει τη δύναμη της ψυχής του.

 

AP23072192623948                                    Αssociated Press

 

Αυτή λοιπόν είναι μια ιστορία με καλό τέλος. ίσως και με συνέχεια. Όχι επειδή η ηθοποιός πήρε σπίτι το βραβείο, αλλά επειδή έδειξε σε όλους ότι η πραγματική πρόκληση είναι ένα σηκώνει στους ώμους σου τον ίδιο σου τον εαυτό όταν όλοι σε έχουν ξεγράψει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved