Εσύ μπορείς να φανταστείς ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή στο Top Gun: Maverick;

Κι όμως ήταν μια σκηνή που δεν ήταν στον αέρα γιατί η θάλασσα είναι πιο ζόρικη.

Το Top Gun: Maverick ήταν ένα σκηνοθετικό επίτευγμα, έχει σκηνές που φαίνεται αδιανόητο να τις έχει γυρίσει ανθρώπινο χέρι. Κι όμως μπορεί κάποιος να φανταστεί πως ίσως από τις πιο δύσκολες σκηνές της ταινίας να είναι κάποια μάχη με αεροπλάνα, αλλά όχι. Μία από τις δυσκολότερες σκηνές που γυρίστηκαν στην ταινία είναι αυτή με την βάρκα στη θάλασσα. Σου ακούγεται χαζό; Δεν είναι όμως και ο σκηνοθέτης Joseph Kosinski εξηγεί πως ακριβώς έγινε.

Η Penny και ο Maverick αποφασίζουν να πάνε για ιστιοπλοΐα αλλά όμως τους βγάζει φουρτούνα και ο πιλότος πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να φέρει πίσω το σκάφος μαζί με την Penny, την κόρη του ανωτέρου του στην αεροπορία. Δύσκολο task για τον Maverick αλλά και τον σκηνοθέτη τελικά.

 

 
 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Vulture ο Kosinski είπε πως καμία μάχη με αεροπλάνα δεν τον δυσκόλεψε τόσο όσο εκείνη η σκηνή με τη βάρκα και τη φουρτούνα. Όταν γύρισαν τη σκηνή στα ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο ο αέρας ήταν μανιασμένος και οι συνθήκες πολύ δύσκολες για όλο το τεχνικό προσωπικό της ταινίας. Το πιο δύσκολο ήταν, όπως λέει ο ίδιος, να έχεις την κάμερα δεμένη σε έναν γερανό την ίδια στιγμή που ο άνεμος λυσσομανούσε μέσα στη θάλασσα.

To σοβαρό λάθος του Top Gun: Maverick που σχολίασε διάσημος φυσικός

Πάμε να δούμε όμως ακριβώς τα λόγια του σκηνοθέτη για την δύσκολη αυτή σκηνή:

“Θέλω να πω, το πιο δύσκολο, που είναι από αυτά που δεν φαντάζεστε, ήταν στην πραγματικότητα η σκηνή της ιστιοπλοΐας. Γιατί υπήρχαν τόσα πολλά έξω από τον έλεγχό μας. Έπρεπε να γυρίσω αυτή τη σκηνή τρεις φορές σε τρία διαφορετικά μέρη προτού την κλείσουμε. Το γύρισα στα ανοικτά των ακτών του Λος Άντζελες — δεν είχε αέρα. Στη συνέχεια, δύο εβδομάδες αργότερα, το γύρισα στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο - δεν υπήρχε άνεμος και πάλι. Μετά πήραμε όλη τη σκηνή και ανεβήκαμε στο Σαν Φρανσίσκο — και ο άνεμος ήταν κόλαση. Αυτό που βλέπετε λοιπόν είναι ο Τομ και η Τζένιφερ Κόνελι σε ένα πολύ, πολύ γρήγορο αγωνιστικό σκάφος από ανθρακονήματα που τρέχουν με 20 και 22 κόμβους. Είχαμε μια ομάδα επαγγελματιών ιστιοπλόων στο κύτος αυτού του πράγματος σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Και ο Κλαούντιο Μιράντα, ο διευθυντής φωτογραφίας, και εγώ είμαστε σε μια βάρκα δίπλα με έναν γερανό στις πλάτες μας από τον οποίο κρεμόταν η κάμερα.”

 

 
 

Από τα λόγια του σκηνοθέτη καταλαβαίνουμε πως καμιά φορά οι πιο δύσκολες σκηνές είναι εκείνες που δεν το περιμένεις. Πάντως σίγουρα το Top Gun: Maverick θα μείνει στην ιστορία για τις πιο τρελές του αερομαχίες και όχι για την σκηνή της βάρκας. Έτσι είναι όμως, ο κινηματογράφος είναι παράξενος και όλα κρίνονται στην οθόνη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved