Newsbomb Τα παιδιά της διπλανής πόρτας είναι οι πραγματικοί ήρωες στα Τέμπη

Ο 20χρονος Ανδρέας και ο 18χρονος Άγγελος έκαναν απλώς το χρέος τους.

Πόνος, θλίψη, ο τρόμος του «πάμε κι όπου βγει». Η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Η σύγκρουση των δύο τρένων που βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες και συγκλόνισε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν ιστορίες που μας κάνουν να χαμογελάμε. Φευγαλές στιγμές ευτυχίας μέσα σε όλη αυτή τη δίνη.

Όπως ακριβώς οι συγκλονιστικές ιστορίες δύο παιδιών που έζησαν την τραγωδία, επέζησαν και κατάφεραν να σώσουν αρκετές ζωές. «Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και πραγματικά δεν ξέρω αν θέλω γιατί δεν ξέρω πως θα αισθανθώ. Το πιο τραγικό που βίωσα τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα ήταν η θέα μιας ακρωτηριασμένης κοπέλας που βοηθήσαμε να διασωθεί», ανέφερε στο Newsbomb ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης. «Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2023 που έχει αναπτυχθεί τόσο η τεχνολογία και υπάρχουν τόσα συστήματα ασφαλείας να γίνονται τέτοια ατυχήματα. Δεν ήμουν μόνος που εκείνες τις στιγμές. Ήμασταν πολλά άτομα, ο καθένας έκανε ότι μπορούσε, ευτυχώς εγώ δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό και μπόρεσα να βοηθήσω άλλους συνανθρώπους μου», σχολίασε χαρακτηριστικά χωρίς να αποδεχτεί τον τίτλο του «ήρωα».

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας: «Δεν είμαι ήρωας. Δεν υπάρχει η λέξη ήρωας σε αυτό που έκανα. Έκανα αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο καθένας μας σε μια τέτοια περίπτωση. Αισθανθήκαμε τρία ταρακουνήματα, και αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν. Αμέσως δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, εκτός από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα».

Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για απεργία, διάβασε προσεκτικά τα αιτήματά τους

Ήρωες ή παιδιά της διπλανής πόρτας; Έχει μεγάλη σημασία; Όχι. Είναι δύο παιδιά που δεν σκέφτηκαν ποτέ να ρισκάρουν τη ζωή τους ώστε να σώσουν τον συνάνθρωπό τους. Όταν η Πολιτεία με τις εγκληματικές παραλείψεις της, δεν προστατεύει τους πολίτες, έρχονται δύο παιδιά να δείξουν τι σημαίνει αλληλεγγύη, συνεισφορά, ηρωισμός. Ακόμη και αν προς τιμήν τους δεν αποδέχονται τον όρο. Δύο παιδιά που είχαν την τύχη να βγουν ζωντανοί από τα βαγόνια του τρόμου και να μην κοιτάξουν μόνο την πάρτη τους. Ρίχτηκαν στη μάχη ώστε να σώσουν τον διπλανό τους. Για εκείνον που αδιαφορεί με περίτρανο τρόπο η Πολιτεία και οι κυβερνώντες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved