eurokinissi Με προφορικές εντολές και ο Προαστιακός για Αεροδρόμιο;

Τώρα που μηχανοδηγοί βρήκαν αυτιά να τους ακούσουν αρχίζει να φαίνεται η έκταση του προβλήματος.

Όχι ένας, αλλά δύο σιδηροδρομικοί κατήγγειλαν σήμερα ότι τμήμα του Προαστιακού προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας δεν διαθέτει επαρκή σηματοδότηση. Ο Ηλίας Τρευλός μιλώντας στο Open ότι το κέντρο ελέγχου δεν έχει πλήρη εικόνα των τρένων που κινούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και μόνο τμηματικά υπάρχει έλεγχος των τρένων.

Στον Αντ1 ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας επιβεβαίωσε όσα είπε ο Ηλίας Τρευλός αναφέροντας ότι εδώ και 10 ημέρες δεν λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης στη γραμμή αυτή και ειδικά στο κομμάτι κοντά στο Αεροδρόμιο. Στο κομμάτι αυτό δίνονται ρητές προφορικές εντολές στους μηχανοδηγούς συμπληρώνοντας τις καταγγελίες για ελλιπή πληροφόρηση των μηχανοδηγών.

 

 

Τις καταγγελίες αυτές προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την παρέμβαση εισαγγελέα που ζήτησε την άμεση εξέταση των όσων κατήγγειλαν οι δύο σιδηροδρομικοί. Γρήγορα αντανακλαστικά που δυστυχώς δεν εμφανίστηκαν όταν οι εργαζόμενοι στους ελληνικούς σιδηροδρόμους ανέφεραν τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που καθιστούσε επικίνδυνες τις μετακινήσεις με τρένο. Ας ελπίσουμε όμως αυτή τη φορά να βγουν και πορίσματα, να αποδοθούν ευθύνες και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει από αυτές τις καταγγελίες είναι άλλο. Αν το πιο σύγχρονο κομμάτι των μέσων σταθερής τροχιάς που διαθέτουμε, και ίσως το πιο σημαντικό αν σκεφτούμε ότι ενώνει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με την πρωτεύουσα, έχει και αυτό ελλείψεις στον εξοπλισμό τηλεδιοίκησης, τι μπορεί να συμβαίνει σε γραμμές που βρίσκονται μακριά από την Αθήνα ή είναι παλαιότερης κατασκευής. 

Πόσες φορές μας είχαν προειδοποιήσει οι μηχανοδηγοί στο παρελθόν;

Είμαστε μόνο στη δεύτερη ημέρα μετά το τραγικό ατύχημα και όσα βγαίνουν στην επιφάνεια για τα προβλήματα που κρυβόντουσαν τεχνηέντως όλα αυτά τα χρόνια δεν παρουσιάζουν σημεία κόπωσης. Αυτή τη φορά όμως το ζήτημα αγγίζει για ακόμα μία φορά την ψεύτικη εικόνα της ισχυρής Ελλάδας των έργων και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μια Ελλάδα που όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ τελικά, αλλά μάλλον είναι και μια πολύ επικίνδυνη ψευδαίσθηση για το σήμερα.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved