ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ | INTIME NEWS Πόσο πονάνε οι ουρές της επιστροφής του τριημέρου;

Καλές οι αποδράσεις αλλά αν είναι να κολλάς τέσσερις ώρες ας μείνεις στο σπίτι σου.

Με ένα μικρό γκάλοπ που κάναμε εδώ στο γραφείο, καταλήξαμε ότι όλοι μας -όλοι μας όμως- έχουμε κολλήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, στις μεγάλες ουρές της επιστροφής του τριημέρου. Κάποτε βλέπαμε τους πατεράδες μας στα 90s να σιχτιρίζουν στην Κακιά Σκάλα, τότε που υπήρχε μόλις μία λωρίδα και πάθαιναν τα νεύρα τους από την κίνηση.

Τους φτιάξαμε τους δρόμους, τους ανοίξαμε, σκάψαμε τα τούνελ, αυξήσαμε τις λωρίδες. Και μπράβο μας γιατί Εθνική Οδός είναι αυτή και επιβάλλεται να είναι ασφαλής. Όμως μαζί με όλα τα παραπάνω αυξήθηκαν και τα αυτοκίνητα. Και όταν η τσέπη στενεύει την κατάσταση και δεν μπορείς να φύγεις αρκετές μέρες, το τριήμερο μακριά από την Αθήνα φαντάζει λουκούμι. Όμως παιδιά, όταν φεύγεις με αυτοκίνητο από την Αθήνα, είσαι καταδικασμένος να γυρίσεις με αυτοκίνητο στην Αθήνα. Έχει γυρίσει κανείς από το Rockwave στη Μαλακάσα όπου βλέπεις τα κόκκινα φανάρια και στον ύπνο σου; Εκεί διαχωρίζονται οι άντρες από τα παιδιά. Και στη Θεσσαλονίκη τα αδέρφια μας τα ίδια τραβάνε.

 

 

Τα ίδια συναντούν οι Αθηναίοι κάθε φορά που επιστρέφουν πίσω στην πρωτεύουσα. Πονάνε τα Αθηνών-Ελευσίνας. Τα Αθηνών-Λαμίας. Αλλά η πραγματική δοκιμασία είναι στα διόδια στις Αφίδνες. Εκεί, ειλικρινά και όπως πάει η κατάσταση, πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε μερικά χρόνια να χρειαζόμαστε μια μέρα για να γυρίσουμε. Δηλαδή άμα είναι να φτάσεις στις τρεις τα ξημερώματα στο Κέντρο, άστο να πάει στο διάολο. Κοιμήσου στο αμάξι. Φτιάξτε ένα Motel σαν αυτά που είχε ο αείμνηστος Λεβέντης στην παλιά Εθνική Οδό, να βγει η νύχτα. Γιατί αλλιώς δεν βγαίνει. Περιμένοντας στις Αφίδνες μπορείς να δεις μία ολόκληρη σειρά στο Netflix. Μπορείς να καλέσεις τον κολλητό σου σε βιντεοκλήση που δουλεύει στην Αγγλία. Ενδεχομένως να φτιάξεις και χαρτιά στο gov.gr που όλο θες να το κάνεις και δεν ασχολείσαι. Μαύρη τρύπα είναι η φάση σε αυτά τα διόδια. Σταματάει ο χρόνος.

Διάβασε επίσης: Γιατί η λαγάνα είναι το καλύτερο ψωμί που βγήκε ποτέ

Εμείς λοιπόν λέμε το πολύ απλό. Αν είναι να μας βγαίνει η πίστη κάθε φορά που φεύγουμε για ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, άντε τρεις, και να σιχτιρίζουμε και να μας βγαίνει από τη μύτη, αφήστε το να πάει στην ευχή. Γιατί μετά γυρνάς, είσαι σπασμένος, είσαι εκνευρισμένος, θες να σπάσεις τα πάντα και δεν σε παίρνει ο ίδιος από τα νεύρα. Δεν πειράζει, ειλικρινά. Καλύτερα να πάμε για ψαράκι στο Σούνιο. Καλύτερα χαρταετό στον Υμηττό και τηγανητό καλαμαράκι στην ταβέρνα της γειτονιάς. Έτσι και αλλιώς θα έχουν ξεκουμπιστεί όλοι και θα υπάρχουν και τραπέζια. Αλλά όχι να ξενερώνεις από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας και να αναγκάζεσαι να έχεις φύγει από τις 09.00 για να μην μπλέξεις στην κίνηση. Καλύτερα εδώ στην Αθήνα. Ή έστω καλύτερα μονοήμερη.

diod

Όσοι πάλι αντέχετε μπράβο σας και χαρά στις μηχανές των αυτοκινήτων σας. Εμείς για να μην πεταχτεί κανένας ιμάντας στον Σαρωνικό και μην σκάσει κανένα ψυγείο και μπει σε τροχιά από την κίνηση, καλύτερα να μείνουμε εδώ.

Καλό κουράγιο παιδιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved