Eurokinissi Μια μονοήμερη εκδρομή είναι η απάντηση στα «πιεσμένα» τριήμερα

Κανένα άγχος, καμία πίεση. Μια μονοήμερη εκδρομή είναι ό,τι καλύτερο για την Καθαρά Δευτέρα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα τριήμερα διακοπών είναι πιο αποδοτικά και ξεκούραστα από τις πολυήμερες άδειες. Σου φαίνεται περίεργο; Οι πολλές μέρες άδειας φαντάζουν ιδανικές εκ πρώτης όψης, στην τελική όμως ποιος είπε ότι είσαι ο τύπος που έχει ανάγκη να λείπει 10 και 15 μέρες από το σπίτι του; Ειδικά σε περιόδους όπου τα νησιά ή οι κοντινοί τουριστικοί προορισμοί μοιάζουν με sold out στην Τούμπα, το να πεταχτείς κάπου για ολιγοήμερες διακοπές δεν μοιάζει και τόσο κακή ιδέα. Στην τελική, αφού το διάστημα που θα παραμείνεις εκεί είναι μικρό, δεν χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής. Απλώς φτάνεις, τα δίνεις όλα για δύο μέρες και στο τέλος αποχωρείς γεμάτος. Ακούγεται «πιεσμένο»; Ίσως και να είναι.

Υπάρχει όμως «αντίδοτο» στα υπέροχα αλλά πιεσμένα τριήμερα απόδρασης, καλή ώρα όπως αυτό της Καθαράς Δευτέρας;

 

 

Οι διακοπές όταν σε βάζουν σε καταστάσεις πίεσης παύουν να έχουν το βασικό συστατικό τους, αυτό δηλαδή της «διακοπής» της καθημερινής ρουτίνας όπου οι δουλειές, οι υποχρεώσεις και η προσπάθεια επιβίωσης μοιάζουν με μακρινές αναμνήσεις που δεν σε αφήνουν ούτε καν να χαρείς τον ύπνο σου. Επομένως σε ένα πιεσμένο τριήμερο όπου κάθε μέρος γύρω από την πόλη γνωρίζεις ότι θα είναι φίσκα στον κόσμο, μήπως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μην κλείσεις εισιτήρια ή μέρος διαμονής, αλλά να χαλαρώσεις στο σπίτι την μία μέρα, να μαζέψεις δύναμη και απλώς τη μία μέρα από τις τρεις να μαζέψεις την παρέα ή την οικογένεια, να μπείτε στα αμάξια και να πάτε μια μονοήμερη εκδρομή σε κάποιο κοντινό προορισμό;

Κανένα άγχος, καμία πίεση. Μία μέρα είναι που θα λείπετε από το πρωί, θα ξεφύγετε από τη βαβούρα της πόλης, θα απολαύσετε πρωινό και βόλτα στο βουνό ή τη θάλασσα, θα φάτε σε ένα ταβερνάκι, ενώ το βράδυ θα επιστρέψετε χαλαροί χωρίς να σκέφτεστε ότι την επόμενη μέρα δουλεύετε.

Αυτό που γυρνάνε όλοι την τελευταία μέρα και ώρα της άδειάς τους, δεν το καταλαβαίνουμε. 

Σαν μια μακροπρόθεσμη έξοδος

Ειλικρινά, έχεις να χάσεις κάτι που πας μια μονοήμερη εκδρομή; Μπορεί να μην έχεις την άνεση της διαμονής το βράδυ, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, σε περιπτώσεις όπου το πρόγραμμα των διακοπών είναι τόσο περιορισμένο ποιος ο λόγος να βάλεις και αυτόν τον βραχνά στο κεφάλι σου; Στην τελική θα πληρώσεις σε περιόδους που δεν τρέχουν τα πάντα από τα μπατζάκια σου ενώ θα είσαι και στην πίεση. Και το χειρότερο;  Στο φινάλε αυτής της τριήμερης απόδρασης, εκεί που θα αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι εγκληματίζεσαι στο γενικότερο «κλίμα» της εκδρομής, εκεί που ο οργανισμός σου έχει αρχίσει να βολεύεται με την νιρβάνα και τα ξεχωριστά vibes που προσφέρει μια εξόρμηση μακριά από την πόλη, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι καθώς επιστρέφεις, στο μυαλό σου θα κυριαρχεί το Inception της απόλυτης ξενέρας. Αυτή που σου λέει «πόσο πολύ θα χρειαζόμουν άλλη μία μέρα» ή αλλιώς, «πω, σε λίγες ώρες δουλεύω πάλι, δεν ξεκουράστηκα καθόλου».

 

 

Αυτό είναι λοιπόν το καλό της μονοήμερης εκδρομής σε σχέση με την τριήμερη. Το γεγονός ότι θα λείπεις συνεχόμενες ώρες από το σπίτι και έχεις να απλώσεις μια δραστηριότητα αρκετών ωρών σε μπόλικες υποκατηγορίες (π.χ. το πρωί καφέ και πρωινό σε κάποιο μέρος της Κορίνθου, ύστερα επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο, το απόγευμα ένα φαγητό στα Ίσθμια, το απόγευμα βόλτα στην Κινέτα) σε έχει γεμίσει με ενέργεια και ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι αυτές οι ώρες δεν είναι για ξεκούραση. Ο λόγος της μονοήμερες εκδρομής είναι καθαρά για να κάνεις κάτι καλό στον οργανισμό σου, να ξεφύγεις από την ρουτίνα και να δεις νέο κόσμο και κυρίως εικόνες.

Αν θες πάντως καμιά ιδέα για τριήμερο, έχουμε να σου προτείνουμε.

Η μονοήμερη εκδρομή είναι η τέλεια ψυχοθεραπεία για να ξεδώσεις κάνοντας ωστόσο κάτι διαφορετικό από το να πας για έναν καφέ στην πόλη ή για φαγητό καλεσμένος στο σπίτι. Μπορεί η μονοήμερη απόδραση να μην έχει την άπλα και την διάρκεια του τριημέρου ή της καλοκαιρινής άδειας, ωστόσο έχει τα δικά της θετικά και ίσως μια μεγαλύτερη σιγουριά ως προς την ποιότητά της. Μπορεί να μην σου βγει να περάσεις όσο καλά περίμενες, ωστόσο ακόμα και έτσι θα έχει πετύχει το σκοπό της. Να κάνει καλό στην ψυχή σου. Μην την υποτιμάς.

Πάντως αν ψάχνεις ιδέες ακόμα -υπάρχει και το τριήμερο της 25ης- σου έχουμε στο παρακάτω άλμπουμ ορισμένες, κοντινές προτάσεις:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved