associated press Πόσο κινδυνεύουν οι έφηβοι από influencers τύπου Andrew Tate;

Η αποκαθήλωση όσων κατηγορούνται για ειδεχθή εγκλήματα όπως ο βιασμός και η σωματεμπορία συνήθως είναι άμεση, αλλά στην περίπτωση του Andrew Tate αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Το ημερολόγιο φυλακής του αυτόκλητου σωτήρα του ανδρικού φύλου μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Όλη αυτή η ρητορική μίσους που έχτιζε απέναντι στο γυναικείο φύλο που κατέληγε στον πάτο του βαρελιού που θέλει τις γυναίκες να φταίνε πάντα, ακόμα και όταν είναι αποδεδειγμένα θύματα βιασμού γιατί αυτές τον προκαλούν και άρα ψευδώς τον καταγγέλουν, ήταν θέμα χρόνου να του γυρίσει μπούμερανγκ. Ο Tate έπεσε θύμα της ίδιας του της περσόνας που έχτιζε όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθειά του να «σώσει» τους νέους άντρες από τις σατανικές γυναίκες, πάντα με το αζημίωτο βέβαια. 

 

 

Η διαβόητη ακαδημία του και οι στρατιές των hustlers που χαλύβδωνε για την τελική μάχη απέναντι στις γυναίκες, ήταν μια πολύ επικερδής επιχείρηση με στοιχεία πυραμίδας και «αίρεσης», και κάπου εκεί χωράνε όλα, από τις βιαιοπραγίες και τους βιασμούς, μέχρι τη σωματεμπορία. O Tate είναι προφυλακισμένος από την Πρωτοχρονιά, από εκείνο το μπιφ με την Γκρέτα που πήγε για φλεξ και βγήκε κουρεμένος σε μια ανταλλαγή tweets που θα μείνει στην ιστορία σαν πιο θλιβερό μπιφ στην ιστορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Γιατί η ανοχή σε φαινόμενα Andrew Tate είναι επικίνδυνη

Το αν είναι ένοχος ή όχι τελικά για όσα του καταλογίζονται, είναι κάτι που θα κρίνουν τελικά οι ρουμανικές αρχές, αλλά ακόμα και αν αθωωθεί πανηγυρικά, το lifestyle που προμοτάρει εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες, αλλά τι γίνεται με τους άντρες;

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ένας άντρας με δουλειά και μια σταθερή σχέση με μια γυναίκα που εκτιμά και τον εκτιμά, δεν μπορεί να κάτσει να πάρει στα σοβαρά έναν τέτοιο τύπο. Η φυσιολογική κοινωνική, επαγγελματικά και σεξουαλική ζωή είναι η φυσική ανοσία απέναντι σε τέτοιους κλόουν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κάποιος να δει τα βίντεό του για να μετατραπεί στον κακοποιητικό κάφρο που οραματίζεται ο ίδιος.

 

 

Από την άλλη πλευρά όμως, ο Tate κάνει θραύση στους εφήβους. Όπως αναφέρεται και σε ένα πρόσφατο άρθρο-προφίλ στους New York Times, αγόρια ηλικίας 16 ετών στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι βλέπουν ακόμα και 10 βίντεο του Tate σε μία μέρα. Προσέξτε, δεν χαζεύουν ένα βίντεό του, αλλά καταναλώνουν με βουλιμία μέχρι και 10 βίντεο σε μια ψηφιακή συμπεριφορά που έχει χαρακτηριστικά εξάρτησης.    

Και μερικές συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άντρας και όχι μισογύνης

Το ότι ένας έφηβος είναι πιο εύκολο να επηρεαστεί από τα επικίνδυνα καραγκιοζιλίκια του κάθε Tate και του κάθε βίαιου μισογύνη, σε σχέση με έναν ενήλικο είναι εύκολα κατανοητό, αλλά έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Η εφηβεία μας είναι ακόμα στοιχειωμένη από πράγματα, μόδες και συμπεριφορές που έχουμε μετανιώσει, αλλά το μαλλί φράχτης δεν είναι το ίδιο με το να περάσει ένας νέος άντρας τα πρώτα χρόνια της ερωτικής του ζωής βουτηγμένος στο μίσος και την κατασκευή εχθρών. 

Αργά η γρήγορα, το πολύ μέχρι το δεύτερο έτος των ακαδημαϊκών σπουδών του, οποιοσδήποτε νορμάλ νέος αφήνει πίσω του όσα cringe πράγματα του προκάλεσε η ανισορροπία στις ορμόνες που συνοδεύει η εφηβεία και φτιάχνει τη ζωή που θέλει σαν νέος άντρας. Το θέμα είναι να μην πάρει ποτέ στα σοβαρά όσα πουλάει ο Tate, γιατί όπως φάνηκε από το meltdown του ίδιου, τα πίστεψε και ο ίδιος μετά από καιρό. 

 

 

Το πώς προστατεύεις έναν έφηβο από αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου με τους γονείς να μην έχουν ιδέα τι βλέπουν τα παιδιά τους στο κινητό και τους καθηγητές τους να μην μπορούν να τα ελέγξουν, ή μήπως η υπερέκθεση των παιδιών σε αυτή την κατάσταση κάπως τα κάνει πιο απαθή και απλά είναι ένα ακόμα εφηβικό κάφρικο αστείο και εμείς ανησυχούμε άδικα επειδή γερνάμε;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved