Οι ταινίες που έβγαλαν 1 δις κέρδη μέσα σε λίγες μόνο ημέρες

Οι ταινίες που έφτασαν πολύ γρήγορα το δισεκατομμύριο είναι σχεδιασμένες να μην απογοητεύουν.

Κακά τα ψέματα, ο κινηματογράφος εκτός από τέχνη είναι και επιχείρηση. Τα μεγάλα στούντιο επενδύουν εκατομμύρια δολάρια έτσι ώστε να πάρουν πίσω τα διπλάσια ή και τα τριπλάσια και μπορεί καμιά φορά να βλέπουμε ότι δεν αγγίζουν τον στόχο του Box Office, αλλά δεν παύουν να είναι επένδυση. Το Χόλιγουντ έχει καταφέρει να είναι μία καλοκουρδισμένη επιχείρηση που βγάζει λεφτά με το τσουβάλι, όμως πολλές οι ταινίες που έχουν καταφέρει να σπάσουν όλα τα ρεκόρ και να φέρουν στα ταμεία τόσο χρήμα που να φτάσουν τελικά το 1 δις.

 

 
 

Ο κινηματογράφος θα μαθαίνει πάντα τους άντρες να ντύνονται

Οι περισσότερες ταινίες που βγαίνουν στο σινεμά βλέπουν αυτό το στόχο μόνο με το κιάλι. Τα μεγάλα franchise είναι σχεδιασμένα όμως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο: για να έχουν μία ευκαιρία να σπάσουν όλα τα ρεκόρ και να μπουν στην χρυσή ομάδα με τις ταινίες που σπάνε τα ταμεία και φέρνουν όχι απλά τα διπλά ή τριπλά των χρημάτων της παραγωγής, αλλά μπορούν να καυχιούνται πως πιάνουν σε εισιτήρια το 1 δις.

Όπως διαβάσαμε στο Unboxholics, κατέρριψαν κάθε ρεκόρ πωλήσεων και μπόρεσαν να φέρουν στα ταμεία σχεδόν όλο τον κόσμο, αυτές είναι οι ταινίες που έφτασαν σε πωλήσεις το 1 δις.

 

 
 

Τα πιο «άτακτα» κορίτσια που γνώρισε ποτέ ο Κινηματογράφος

Eίναι λίγες και ξεχωριστές. Στο σύνολό τους, οι ταινίες που έσπασαν το ρεκόρ του ενός δις είναι 51 στον αριθμό, όμως κάποιες από αυτές έφτασαν σε αυτό το βάθρο πολύ πιο γρήγορα από άλλες. Είναι η ξεχωριστή ομάδα ταινιών που μπαίνουν μόνο οι «εκλεκτοί», μόνο οι larger than life παραγωγές, μόνο οι ταινίες που θα μείνουν αιώνια στις μνήμες του κόσμου και θα αφήσουν το σημάδι τους ανεξίτηλο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved