Να συμφωνήσουμε πως το παϊδάκι ΔΕΝ θέλει μαχαιροπίρουνο;

Μην σας φαίνεται αυτονόητο. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τον καθωσπρεπισμό μέχρι και στην Τσικνοπέμπτη.

Τσικνοπέμπτη έφτασε και όλοι ξέρουμε ότι οι κοιλιές θα κάνουν πάρτι. Θα έρθει το κρασί και τα λουκάνικα, τα μπιφτέκια και οι σπαλομπριζόλες, τα κεμπάπ, τα κοτόπουλα, τα κοντοσούβλια και φυσικά τα παϊδάκια. Είτε σου αρέσουν καλοψημένα, είτε λίγο ροζ στο κέντρο, είτε είναι από πρόβατο είτε είναι από αρνάκι γάλακτος, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: όλοι τα τρώμε με τα χέρια.

 

 

Όλοι; Όχι όλοι. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, τα meat houses και όλα αυτά τα πιο νεωτερίστικα κρεατάδικα, υπάρχουν άνθρωποι που αυτή τη στιγμή κρατάνε ένα τύπου «αντάρτικο» και συνεχίζουν να επιμένουν πως για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, το παϊδάκι θέλει μαχαιροπήρουνο. Είναι τόσο ταγμένοι σε αυτό, που το προσπαθούν σκληρά και αποπαίρνουν όλους εμάς που κοιτούν απορημένα. Προσωπικά, ένα από τα πιο ωραία που έχω ακούσει για να με αντικρούσουν, είναι το «μιλάς εσύ που τρως τα μακαρόνια με κουτάλι;».

Διάβασε επίσης γιατί η προβατίνα είναι ό,τι καλύτερο.

Ρε φίλε, ξέρεις τι; Η ουσιαστική διαφορά είναι πως εγώ όμως θα φάω. Μπρεί να φαίνεται άθλιο να μπαίνει μέσα στη μακαρονάδα το πηρούνι με το κουτάλι, όμως στο τέλος της μπουκιάς το στόμα μου έχει φαγητό. Εσύ κάθεσαι και προσπαθείς να απομονώσεις κομματάκια κρέας από το κόκαλο, για να καταλήξεις να φας μία ποσότητα που θα έτρωγε ο Γκάντι. Ποιος νομίζεις ότι δείχνει πιο άθλιος; Εγώ που γεμίζω το στόμα με μακαρόνια ή εσύ που αδυνατείς να καταλάβεις πως το κόκαλο και το πιρούνι δεν ταιριάζουν παρέα. Οι πιο χειρότεροι δε, αφαιρούν και το λιπάκι. Ρε παιδιά ειλικρινά, άμα είναι έτσι, πάρτε κοτόπουλο. Άμα θες να βγάλεις το λιπάκι για να καταλήξεις να τρως το στρογγυλό και να πετάς τα υπόλοιπα, άστο. Πάρε κάτι άλλο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά στερείς και το παϊδάκι από αυτόν που θέλει πράγματι να το φάει. Όλοι οι σελέμπριτι μπάρμπερκιου σεφ, το λένε. Οτιδήποτε έχει να κάνει με παϊδάκι, ολόκληρο είτε σπασμένο σε κομμάτια, θέλει χέρι. Το κόκαλο θέλει γλείψιμο.

 

 

Δεν ξέρουμε πραγματικά πως βολεύονται με κάτι τέτοιο, αλλά η παρουσία τους είναι προσβολή για την ίδια την ταβέρνα. Ποια ταβέρνα, το ίδιο το κρέας. Φαντάζομαι να εμφανίζεται το φάντασμα του αρνιού και να λέει στους ψήστες «με σφάξατε για να με φάει αυτός ο τύπος σαν να έχει αγκύλωση;». Είναι ντροπή αυτές οι εικόνες την Τσικνοπέμπτη. Και όχι δεν υπάρχει η ατάκα «αυτά τα κάνουν οι γυναίκες». Να τα ξεπεράσετε αυτά τα σεξιστικά. Οι γυναίκες που έχω δει να τρώνε παϊδάκια, βάζουν κάτω τον μέσο άντρα κρεατοφάγο. Και πιο πρακτικές στη σκέψη είναι και μάλιστα το χαίρονται. Πέραν του ότι δεν είναι πρακτικό να τρως με μαχαιροπήρουνο τα παϊδάκια, είναι πραγματικά πάρα πολύ μίζερο. Πάρε μπιφτέκι, δεν πειράζει. Θα τα φάμε εμείς τα παϊδάκια και κάτσε εσύ να παίζεις μετά με τα κόκαλα. Έχουν πάρει και φωτιά οι τιμές, αν είναι να τα βλέπουμε να τα πετάς στην άκρη του πιάτου και να είναι ακόμα γεμάτα κρέας, που δεν κατάφερες να βγάλεις, άστο να πάει στο διάολο θα τα φάμε εμείς.

Και τώρα που έμαθες να το τρως, μάθε και πώς ψήνεται

Όχι παιδιά να μην ανέχεστε τέτοιες καταστάσεις. Χίλιες φορές να σας πει κάποιος «εγώ είμαι βίγκαν δεν τρώω κρέας» και να το σεβαστείτε, παρά να σας πει ότι τρώει κρέας και να νομίζει πως το παϊδάκι είναι λαχανικά που θέλει μαχαιροπήρουνο.

Μας τα έχουν καταστρέψει όλα, δεν θα μας πάρουν και την Τσικνοπέμπτη. Φτάνει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved