Η αληθινή ιστορία ενός δολοφόνου που στο μέλλον θα τον έκανε διάσημο το Netflix

Η ανατριχιαστική αληθινή ιστορία πίσω από τον πρωταγωνιστή του Pale Blue Eyes έχει την υπογραφή του Edgar Allan Poe.

O George Stebbins βρήκε μέσα σε ένα τοίχο του σπιτιού του ανθρώπινα κόκαλα. Μετά από ένα τυχαίο περιστατικό ανακάλυψε πως σε έναν τοίχο του σπιτιού του υπήρχε ένα ολόκληρο διαμελισμένο πτώμα, θαμμένο εκεί για πολλά χρόνια. Ο ίδιος δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν τυχαίο ή είχε ξεθάψει μία παλιά δολοφονία. Ο ίδιος έστειλε γράμμα σε μία εφημερίδα της εποχής, στην Vermont Phoenix της Μασαχουσέτης το 1842 . Μέσα στο γράμμα έγραφε πως σίγουρα αυτός που έχτισε το πτώμα μέσα στον τοίχο δεν ήταν κάποιος που ήξερε από τέτοιες δουλειές. Οι ειδικοί που εξέτασαν το πτώμα είπαν πως τα κόκαλα βρίσκονταν σε καλή κατάσταση. Ο ιατροδικαστής είπε πως το πτώμα άνηκε σε κάποιο κορίτσι 16 με 20 χρονών και σίγουρα υπήρξε δόλος.

Στο πίσω μέρος του κρανίου υπήρχε μία τρύπα στο μέγεθος σφαίρας και πιθανότατα το κορίτσι πέθανε από πυροβολισμό. Μετά από έρευνα ανακαλύφθηκε πως μία κοπέλα με το όνομα Kendall είχε εξαφανιστεί πριν από 2 δεκαετίες στην περιοχή του Northfield, ο κόσμος πίστεψε πως ίσως να πνίγηκε στο ποτάμι και η υπόθεση έκλεισε. Κάποιοι άλλοι είπαν πως το φόνο ίσως να τον είχε διαπράξει ένας γνωστός εγκληματίας της εποχής με το όνομα Mallory ο οποίος τότε βρισκόταν ήδη στη φυλακή για άλλα εγκλήματα.

 

 
 

Edgar Allan Poe: Γιατί πρέπει να έχεις ένα βιβλίο του στη συλλογή σου

Αυτή ήταν η ιστορία την οποία πήρε ο ανερχόμενος τότε συγγραφέας του φανταστικού από την Φιλαδέλφεια, Edgar Allan Poe, και την μετέτρεψε σε ένα κλασικό κομμάτι λογοτεχνικού τρόμου, το μόνο που έλειπε όμως ήταν εκείνη η διάσημη μαύρη γάτα. Μετά από ένα χρόνο από την ανακάλυψη του Stebbins, ο Poe δημοσίευσε την ιστορία Ο Μαύρος Γάτος στην εφημερίδα Saturday Evening Post, το 1843.

Στην ιστορία ο συγγραφέας περιγράφει πως το αλκοόλ μπορεί να μετατρέψει έναν καλό άνθρωπο σε κανονικό δαίμονα, ο οποίος σκοτώνει τη γυναίκα του και βασανίζει την γάτα του. Κρύβει το πτώμα μέσα σε ένα τοίχο. Όταν η αστυνομία αναζητάει τη γυναίκα μέσα στο σπίτι του, ακούει ένα νιαούρισμα να έρχεται από τον τοίχο. Ο ίδιος ο δολοφόνος είχε κλείσει κατά λάθος τη γάτα μέσα στον τοίχο. Έτσι τον ανακάλυψε η αστυνομία, βρίσκοντας το πτώμα.

 

 
 

Το Pale Blue Eye μας θυμίζει γιατί ο Edgar Allan Poe είναι τόσο σημαντικός

Στην πραγματικότητα όμως, το αληθινό έγκλημα, δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, και ο πραγματικός δολοφόνος δεν πιάστηκε από την αστυνομία. Άλλοι πάντως, εκείνοι την εποχή, είχαν πει πως τα κόκαλα σε τοίχους παλιών σπιτιών ήταν κάτι πολύ συχνό, μιας και η περιοχή ήταν χτισμένη πάνω από μία κοιλάδα όπου πολλές φυλές Ινδιάνων υπήρχαν πιο πριν, κι έτσι πολλά από τα κόκαλα των νεκρών ιθαγενών είχαν ανακατευτεί με το χώμα και τις πέτρες. Πάντως μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο συμβάν θεωρείται σαν ένα μυστήριο που δεν λύθηκε ποτέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved