Μυκητολόγος υποστηρίζει ότι το The Last of Us δεν είναι και τόσο επιστημονική φαντασία

Από τους εξωγήινους το περιμέναμε, από τα ζόμπι θα το βρούμε.

Από όλους τους τρόμους που μπορεί να δούμε σε σειρές, ταινίες και videogames, τα ζόμπι είναι ίσως από τους πιο ανώδυνους σε μετατραυματικό στρες μετά τη θέαση. Αυτό γιατί είναι από του φόβους που δεν είναι υπαρκτοί, όπως είναι πχ οι κατά συρροή δολοφόνοι. Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι σήμερα που ένας ειδικός πάνω σε μύκητες μας πληροφορεί ότι είμαστε τρία βήματα πριν από ένα αληθινό σενάριο.

 

 

Για να μπει το cordyceps στο σώμα μας, και να μας κάνει σε αυτό που είναι να μας κάνει, θα πρέπει να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία του σώματός μας και να «σπάσει» των κώδικα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μιλώντας στην Daily Mail, o Norman van Rhijn, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που μελετά μολύνσεις που οφείλονται σε μύκητες του πανεπιστημίου του Manchester, εξήγησε ότι το κλειδί είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα.  

Όταν ο ΕΟΔΥ της Αμερικής μας προειτοίμαζε για επίθεση από ζόμπι

Θα πρέπει ο μύκητας να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην εκλαμβάνεται ως ξένος από μια σειρά διαφόρων κυττάρων του οργανισμού μας προκειμένου να τον κυριεύσει. Ο μηχανισμός μέσα από τον οποίο αυτό το υποθετικό σενάριο, θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς γνωστός, αλλά για να εισχωρήσει αυτός ο μύκητας στους ιστούς μας, θα πρέπει να έχει προηγηθεί κάτι σαν κατάρρευση του ανοσοποιητικού. 

Μάλιστα αυτή η κατάρρευση θα πρέπει να είναι μαζική για να μπορέσει να αποκτήσει πανδημικά χαρακτηριστικά ώστε να να αρχίσει να κολλάει ο ένας τον άλλον και να μην έχουμε μεμονωμένες μολύνσεις. 

 

 

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία του σώματός μας, αυτή είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο του ανοσοποιητικού μας. Το cordyceps μπορεί να μολύνει μόνο ψυχρόαιμα ζώα και δεν μπορεί να επιβιώσει στους 36,6° του σώματός μας. Το πόσο φυσικό «φάρμακο» είναι η θερμοκρασία του σώματός μας, φαίνεται και από το πώς λειτουργεί ο πυρετός ο οποίος μεταξύ άλλων είναι ένα θερμικό όπλο που καταπολεμά μολύνσεις με τη θερμότητα.  

Γιατί ο Last of Us είναι μια νίκη όσων αντιμετωπίζονται μειονεκτικά 

Θεωρητικά, και μέσω της εξέλιξης των ειδών, θα μπορούσε το cordyceps να εξελιχθεί σε ένα μύκητα που να αντέχει, αν και πρέπει να καλύψει μεγάλη απόσταση, περίπου 20 βαθμών. Είναι μάλλον απίθανο να μας κάνει ζόμπι το cordyceps άμεσα, αλλά στο μακρινό μέλλον είναι ένα ακόμα σενάριο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Τώρα το μόνο που μένει να θεωρούμε εντελώς επιστημονική φαντασία είναι οι εξωγήινοι, εκτός κι υπάρχει κάτι έξω που δεν μας το λένε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved