Pexels Για να μην κάψεις πολύ πετρέλαιο βάλε μαγνητάκια στο ψυγείο σου

Ένας DIY τρόπος για να μην φας όλο σου το μισθό στη θέρμανση.

Πλέον πρέπει να μετράμε και το δίφραγκο αν θέλουμε να μην ξοδεύουμε όλα μας τα χρήματα στο σούπερ μάρκετ αλλά και στην θέρμανση. Εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές είναι αδύνατον να κρατήσουμε λεφτά στην τσέπη μας, κι αυτό μας καλεί να βρίσκουμε τρόπους να εξοικονομούμε χρήματα με έναν δικό μας τρόπο, μία Do It Yourself τεχνική. Όταν μέσα στο σπίτι κάνει το ίδιο κρύο με έξω, κάτι πρέπει να κάνουμε, για αρχή να βρούμε χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο, αν έχουμε κεντρική θέρμανση. Μετά όμως πρέπει να έχουμε μάθει και τρόπους να κρατάμε την θέρμανση μέσα στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να έχουμε όλη μέρα ανοιχτό το καλοριφέρ. Πως θα γίνει όμως αυτό; Εδώ μπαίνει η μαστοριά του καθενός μας. Υπάρχει ένας τρόπος να κρατήσεις σταθερή την θερμοκρασία.

 

 
 

Κάνεις οικονομία στη θέρμανση; Βάλε στο σπίτι σου έναν αφυγραντήρα!

Ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσουμε χρήματα όσον αφορά τη θέρμανση είναι να φροντίσουμε πως η ζέστη που πληρώνουμε τόσο ακριβά δεν θα «δραπετεύσει» από το σπίτι μας. Μάλιστα, σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα της Αυστραλίας «Energy.gov», έως και το 50% της θερμότητας που παράγεται από το θερμαντικό μας σύστημα χάνεται από τις μικρές ρωγμές και τα κενά που υπάρχουν σε παράθυρα, πόρτες, τοίχους, πάτωμα και ταβάνι. Κρίμα έτσι δεν είναι; Τα λεφτά σου δραπετεύουν από τις ατέλειες του σπιτιού σου. Πώς όμως θα σώσεις όλη αυτή τη ζεστασιά που τόσο ακριβά πληρώνεις;

 

 
 

Υπάρχει ένα μικρό κόλπο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας στο σπίτι έτσι ώστε να κρατήσουμε μέσα όλη τη θέρμανση. Ποιο είναι αυτό; Θα σου φανεί πολύ γελοίο και στην αρχή ίσως να μην το πιστέψεις. Όσο κι αν νομίζεις πως στο δικό σου σπίτι η θέρμανση μένει μέσα, κάνεις λάθος. Αυτό το απέδειξε μία έρευνα που έγινε πρόσφατα. Ειδικότερα, τα παράθυρα οφείλονται συνολικά για το 30% της συνολικής απώλειας θερμότητας σε ένα σπίτι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, «Energy Saver». Όσο για τις πόρτες, ο ενεργειακός ιστότοπος «Energy Makeovers» επισημαίνει ότι το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 25%.

 

 
 

Πώς να ζεσταθείς αποτελεσματικά χωρίς θέρμανση

Ειδικότερα αν μένεις σε παλιό σπίτι όπου τα κουφώματα είναι παλιά, τότε η απώλεια είναι ακόμη μεγαλύτερη. Φυσικά, η λύση και για τις δύο περιπτώσεις είναι η ενίσχυση της μόνωσης του σπιτιού μας, η οποία μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με την εγκατάσταση διπλών τζαμιών ή κουφωμάτων αλουμινίου.

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι η λύση στο πρόβλημα αυτό:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved