Intime Υπάρχει σωστή απάντηση στην ερώτηση: «Τι ομάδα είσαι, ρε;»

Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η οπαδική βία συνεχίζει να βασιλεύει στην ελληνική κοινωνία.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την άνανδρη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ένα 19χρονο παιδί έχασε τη ζωή του γιατί υποστήριζε τη «λάθος ομάδα». «Λάθος» όχι σε υγιή μυαλά, αλλά σε δηλητηριασμένα από τον τυφλό οπαδισμό. Δηλητήριο που τους έχει εμποτίσει η ίδια η Πολιτεία μέσω της ανύπαρκτης παιδείας, οι δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν με το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και με το άλλο κρατούν το καπνογόνο και μία κοινωνία που κοιτάει αποσβολωμένη αντί να τους στείλει όλους στο γεροδιάολο. Ένας χρόνος μετά το αίμα του Άλκη, όλοι έγραψαν από κάτι. Δακρύβρεχτα άρθρα και posts στα social media, φωτογραφίες με ομάδες και παίκτες που τίμησαν τη μνήμη του, ειρηνικές πορείες στη μνήμη του, όλοι μια αγκαλιά βουτηγμένοι στην υποκρισία μας.

Γιατί το δηλητήριο του οπαδισμού πλέον χτυπάει κάθε κύτταρο της κοινωνίας. Μία βόλτα στο αστυνομικό δελτίο και θα διαπιστώσεις πως κάθε μέρα υπάρχει και ένα σκηνικό βίας με το περιτύλιγμα του οπαδισμού. Την αγάπη τους για την ομάδα, την πίστη σε κάθε συνδεσμίτη και στα αφεντικά αυτών, το εμείς είμαστε διαφορετικοί και θα σας πατήσουμε. Το βράδυ της Πέμπτης είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ «οπαδική βία». Αυτό το σίριαλ που δεν λέει να σταματήσει ποτέ και κάθε κύκλος του είναι βαμμένος με αίμα. Λίγο μετά τις 19:30, στον περίβολο γνωστού εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι, ένας 20χρονος, δύο 17χρονοι και ένας 15χρονος είχαν βγει για τη βόλτα τους. Κάποια στιγμή τους πλησίασαν 5 άγνωστα άτομα, και τους εγκλώβισαν. Τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε» και προφανώς η απάντησή τους δεν άρεσε στους δράστες.

 

 

Ο 20χρονος βγήκε μπροστά να υπερασπιστεί τους φίλους του και έφαγε μια μαχαιριά στο πόδι από τους άγνωστους. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι άλλοι τρεις οδηγήθηκαν στην διεύθυνση αθλητικής βίας για να δώσουν κατάθεση για το συμβάν.

Δολοφονία Άλκη: Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει ο νόμος

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται λίγα 24ωρα μετά από αντίστοιχη επίθεση στο Ίλιον με θύμα έναν 17χρονο. Όλα έγιναν τη Δευτέρα στο πάρκο Τρίτση λίγο μετά τις 23:00, όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων τον περικύκλωσε και τον ρώτησαν τι ομάδα είναι. Αφού δεν έλαβαν την απάντηση που ήθελαν άρχισαν να τον χτυπούν και τότε ένας τράβηξε μαχαίρι και του επιτέθηκε στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον άφησαν εκεί και το έβαλαν στα πόδια.

 

 

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών.

15 με μαχαίρια και 1 με χέρια. Η ντομπροσύνη στα καλύτερά της. Προφανώς οι δράστες δεν είναι και τόσο περήφανοι για τις πράξεις τους. Γιατί περηφάνεια και ανδρισμός σημαίνει και ανάληψη της ευθύνης. Το να εξαφανίζεσαι σε κάνει άνανδρο. Ή για να μιλήσουμε και στη γλώσσα τους «κότα και ρουφιάνο». Η κοινωνία είναι δηλητηριασμένη. Αυτό το καρκίνωμα θα σταματήσει μόνο με γενναίες αποφάσεις από τον πολιτικό κόσμο. Μέχρι στιγμής δείχνουν ότι δεν αντέχουν τη σύγκρουση. Μέχρι σήμερα αποδεικνύονται λίγοι και μικροί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved