Εσύ πόσες φορές έχεις γράψει ψέματα στο βιογραφικό σου;

Η φάση που μπαίνεις για interview και μεγαλώνει η μύτη σου.

Θα το έχεις καταλάβει, αλλά ένα καλό βιογραφικό είναι ένα καλό ξεκίνημα για να κερδίσεις την δουλειά που έχεις βάλει στο μάτι. Μπορεί το τελικό οκ να έρχεται από την συζήτηση με τον εργοδότη, αλλά το καλοφτιαγμένο βιογραφικό είναι σαν μία καλή φωτογραφία προφίλ στο Facebook: όσο και αν θες να γυρίσεις το κεφάλι σου από την άλλη, πάντα θα σου τραβήξει την προσοχή.

Και η αλήθεια είναι πως όλοι μας θα θέλαμε ένα τέλειο βιογραφικό. Όσο πιο κοντά στην τελειότητα γίνεται δηλαδή. Και με βάση αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνου που βάζουν υπερβολές μέσα στα βιογραφικά τους. Από την επαγγελματική εμπειρία και τις σπουδές μέχρι τις ικανότητες.

Το BBC πραγματοποίησε μία έρευνα σε 874 άτομα, τα οποία παραδέχτηκαν πως, τουλάχιστον μία φορά, έχουν γράψει ψέματα στο βιογραφικό της. Και ο παρακάτω πίνακας δείχνει αναλυτικά τι είπαν οι Πινόκιο.

cv lies 01

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο YouGov.com, δείχνει ότι ο κόσμος λέει, ως επί το πλείστον, ανακρίβειες σχετικά με τις σπουδές και τον χρόνο παραμονής σε μία εργασία. Συνέχεια έχουν η επαγγελματική εμπειρία και τα ενδιαφέροντα, ενώ αρκετά μεγάλο είναι και το ποσοστό σχετικά με όσους λένε ψέματα για τον τίτλο δουλειάς τους.

Αργά ή γρήγορα ωστόσο, η αλήθεια όχι μόνο έρχεται στην επιφάνεια, αλλά κοστίζει και την θέση του υπαλλήλου που πιθανόν να έχει μόλις προσληφθεί. Οπότε μήπως να το ξανασκεφτείς όταν θα θελήσεις να γράψεις μία υπερβολή; 

 4 SHARES