O Michael Burry του Big Short δίνει μία λακωνική συμβουλή σε όλους

Ο άνθρωπος με το σπάνιο χάρισμα της πρόβλεψης μεγάλων αναταραχών στην οικονομία δίνει το σύνθημα.

Δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού των οικονομικών, ούτε να έχεις γραμμένες σε κασέτες τις εκπομπές «Σοφοκλέους Live» για να ξέρεις τον Michael Burry. Τον υποδύθηκε εξαιρετικά το Christian Bale στο Big Short, το οποίο εκτός από ταινίαρα, μας έδειξε και πώς λειτούργησε εκείνη η μεγάλη φούσκα του 2008, οι συνέπειες της οποίας έπληξαν βαριά και την Ελλάδα. 

 

 

Από τότε ο Burry έγινε γνωστός ως ο προφήτης των καταστροφών και δεν είναι τυχαίο που το username του στο Twitter, είναι εμπνευσμένο από την Κασσάνδρα. Παρά τη λάθος χρήση που κάνουμε συνήθως όταν χρησιμοποιούμε στις φράσεις στη ιέρεια της αρχαιότητας, η Κασσάνδρα έπεφτε συνήθως μέσα στις κακές τις προβλέψεις και την ίδια παράδοση έχει χτίσει και ο Michael Burry μέσα από το Twitter όπου δεν χρειάζεται να μασά φύλλα δάφνης ή να κάνει κάποιο άλλο τελετουργικό.

Πώς οι στρίπερς μπορούν να προβλέψουν μια μεγάλη οικονομική κρίση 

Στο τελευταίο του tweet που έκανε αίσθηση, ο Burry αναφέρει μονολεκτικά «πουλήστε» και η δραματικότητα του λακωνίζειν, κάνει ακόμα πιο εμφατική την προτροπή του, αν και έχει δώσει σε άλλη φάση το γιατί βλέπει να έρχεται μεγάλη κρίση, τώρα απλά έδωσε τη στιγμή που πρέπει να την περιμένουμε.

 

sell

 

Τον περασμένο μήνα οι δείκτες S&P 500 και NASDAQ σημείωσαν άνοδο 6,2% και 11% αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι αυτός ο Ιανουάριος ήταν ο πιο επικερδής Ιανουάριος από το 2001 και ο Burry σημειώνει ότι η συμπεριφορά των δεικτών μοιάζει με αυτή που είχαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης φούσκας των dot-com από τον Σεπτέμβριο του 2000, μέχρι τις αρχές του 2003. 

Ο Michael Burry δεν πιστεύει ούτε στο μέλλον της Tesla

Πριν από δύο μήνες ο Burry πούλησε όλο του το χαρτοφυλάκιο και τα επένδυσε όλα σε μία και μόνο μετοχή εταιρείας που ασχολείται με ιδιωτικές φυλακές και μονάδες ψυχικής υγείας στην Αμερική. Έκτοτε έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές ότι κοντοζυγώνει μια πολυετής κρίση. 

 

 

Ο Burry συνεχίζει να στηρίζει το μοντέλο προβλέψεών του σε αυτό που του έδωσε την ιδέα για τη φούσκα ακινήτων και έτσι βάζει κάτω έναν συνδυασμό του ύψους των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών, το ύψος του πληθωρισμού και τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών. Ο συνδυασμός και των τριών τιμών δείχνει, πάντα σύμφωνα με την Κασσάνδρα της Wall Street ότι είμαστε πάρα κοντά στο σημείο που το μπαλόνι θα αρχίσει να χάνει αέρα ή ακόμα και να σκάσει. Το θέμα είναι πόσοι θα τον πιστέψουν αυτή τη φορά και αν όντως θα πουλήσουν, αν υπάρχει ακόμα χρόνος…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved