Ο real life Forrest Gump είναι κτηνίατρος και μόλις έτρεξε 25.000 χιλιόμετρα

Ο Rob Pope έχει τσαγανό σίγουρα, διέσχισε τρέχοντας 43 πολιτείες των ΗΠΑ.

Λίγο πριν πεθάνει η μητέρα του Rob Pope είπε στο γιο της να κάνει κάτι στη ζωή του για να ξεχωρίσει μέσα από τη μάζα. Κι εκείνος τι σκέφτηκε να κάνει; Του ήρθε να μιμηθεί την ακριβής πορεία που έκανε ο κινηματογραφικός Forrest Gump. Δεν το λες και συνηθισμένο έτσι; Μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα που ουσιαστικά ο Tom Hanks ποτέ δεν έκανε στην πραγματικότητα. Ο ίδιος είπε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τρέξει πολύ στην Αμερική αλλά όμως κανείς δεν έχει κάνει ακριβώς την διαδρομή από την ταινία». Ο Rob Pope έκανε λοιπόν αυτό που μέχρι σήμερα δεν είχε κανείς διανοηθεί, έκανε τον κινηματογράφο πραγματικότητα.

Αυτό από μόνο του εκτός από τρελό είναι και ριψοκίνδυνο (αν σκεφτείς πόσες μέρες έτρεχε κάτω από αντίξοες συνθήκες στην ύπαιθρο), επίσης χρειάζεται απίστευτη φυσική κατάσταση. Γιατί; Γιατί ο άνθρωπος έτρεξε 25.000 χιλιόμετρα και πέρασε 43 πολιτείες, στην δεύτερη πιο μεγάλη ήπειρο στον κόσμο.

 

 
 

Όταν ο Forrest Gump αποφάσισε να βάλει τα πόδια στο κεφάλι

Πως όμως έγινε η όλη φάση; Ξεκίνησε το 2016, όταν ο Pope έφυγε από την προσωπική του πατρίδα το Liverpool και ξεκίνησε την επική του διαδρομή, διαδρομή που έκανε ο κινηματογραφικός ήρωας Gump. Του πήρε έναν ολόκληρο χρόνο και κάτι παραπάνω για να την ολοκληρώσει, συγκεκριμένα τα νούμερα είναι: 422 μέρες και 42 πολιτείες, διέσχισε την απέραστη Βόρεια Αμερική τέσσερις φορές! Συνολικά έτρεξε 25.139 χιλιόμετρα. Και το απίστευτο fact; Έλιωσε 33 ζευγάρια παπούτσια!

Ο real life Forrest είναι κτηνίατρος στο επάγγελμα αλλά την ίδια στιγμή είναι ένας έμπειρος μαραθωνοδρόμος. Ξεκίνησε το πρώτο σκέλος του ταξιδιού του από το Μομάιλ της Αλάσκα τον Σεπτέμβριο του 2016, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για το World Wide For Nature (WWF) και το Peace Direct. Ο άνθρωπος αυτός έχει σίγουρα τεράστιες ποσότητες τσαγανού μέσα του. Το αστείο fact είναι πως αν δούμε τις φωτογραφίες του, όντως είναι φτυστός ο Forrest από την ταινία. Και ναι, το έκανε on purpose όλο αυτό με το look. Φορώντας σχεδόν τα ίδια ρούχα -το καρό πουκάμισο, το chino παντελόνι και το καπέλο που φορούσε ο Gump στην ταινία-, ξεκίνησε ξυρισμένος, αλλά κατέληξε με ένα μούσι εξίσου μακρύ με αυτό του ομώνυμου ήρωα. Σωστός σε όλα του ο Pope.

 

 
 

Ο Tom Araya των Slayer έχει άγαλμα στην Ουκρανία χωρίς να το ξέρει

Υπήρχαν όμως πολλές επιπλοκές στο ταξίδι του Pope, δεν ήταν όλα ρόδινα. Μετά από μερικές μέρες που ξεκίνησε να τρέχει έπαθε ρήξη τετρακέφαλου. Έκανε κατά μέσο όρο 55-65 χιλιόμετρα την ημέρα. Μέχρι να φτάσει στο Μέμφις, είχε αρχίσει να καταρρέει.

Εκτός από τον τραυματισμό του είχε να παλέψει και με πολλά φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, όπως χιονοθύελλες, πυρκαγιές και καύσωνες. Το πιο παρανοϊκό πράγμα όμως που του έτυχε ήταν το ότι έτρεχε στην Κοιλάδα του Θανάτου…με χιόνι! Και αυτό φυσικά μας λέει κάτι για την κλιματική αλλαγή. Πέρασε όμως κι άλλα τρελά και «κουλά» σκηνικά στην πορεία του.

Διάβασε εδώ για να καταλάβεις πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανε ο Pope:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved