Associated Press 5 τσιγκούνηδες μεγιστάνες που δεν θα αφήσουν «φράγκο» στα παιδιά τους

Το έχουν δηλώσει πως δεν θα αφήσουν λεφτά στα παιδιά τους για να τα "βοηθήσουν" να βρουν το δικό τους δρόμο στη ζωή.

Το να είσαι πλούσιος και διάσημος επιχειρηματίας έχει τα πάνω και τα κάτω του, όπως όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Σίγουρα όμως αυτό που έχουν οι πλούσιοι και δεν έχουμε εμείς είναι…χμ…λεφτά, τι άλλο; Οι πλούσιοι όμως είναι πλούσιοι γιατί ξέρουν πολύ καλά να μαζεύουν το χρήμα και να το αποταμιεύουν. Αυτό τους κάνει αυτομάτως «σφιχτούς» και κάπως τσιγκούνηδες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίος ο παραλληλισμός με την πιο τσιγκούνα πάπια του κόσμου, τον Σκρουτζ. Μπορεί οι πλούσιοι να κάνουν μακροβούτια στο χρυσάφι τους, έχουν όμως και κάποιες παραξενιές όσο αφορά τους κληρονόμους τους. Εκτός του ότι δεν θέλουν καν να το σκέφτονται πως ίσως κάποτε χάσουν όλα τους τα λεφτουδάκια, ακόμη και στα ίδια τους τα παιδιά, διατηρούν μία στάση αυστηρή. Είναι μερικοί πλούσιοι και μάλιστα πολύ γνωστοί στον επιχειρηματικό κόσμο που έχουν ξεκαθαρίσει στα παιδιά τους πως δεν πρόκειται να δουν φράγκο από την περιουσία τους, όχι γιατί είναι παράξενοι και κακοί αλλά γιατί θέλουν οι απόγονοι τους να παλέψουν για την δική τους ζωή, όπως ακριβώς πάλεψαν οι ίδιοι.

 

 
 

Καλό το AI αλλά τι θα γίνει με τα επαγγέλματα που χάνονται;

Εμείς μαζέψαμε εδώ τους πιο αυστηρούς δισεκατομμυριούχους που μάλλον δεν πρόκειται να χαρίσουν δεκάρα τσακιστή στα παιδιά και στα εγγόνια τους. Δες παρακάτω τη λίστα για να καταλάβεις πως δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις πλούσιο συγγενή:

Mark Zuckerberg

Ο μεγιστάνας του Facebook έγινε δισεκατομμυριούχος πριν από τα 32 του και σήμερα η αξία του είναι στα 53 δις δολάρια. Φτωχούλη δεν τον λες σε καμία περίπτωση. Ο ίδιος όμως έχει δηλώσει πως οι κόρες του Μaxima και August, 6 και 5 χρονών αντίστοιχα, δεν πρόκειται να δουν ούτε δολαριάκι από τα λεφτά του. Περίεργο;

 

AP22354620059282

 

Sting

Ο διάσημος τραγουδιστής που έχει κάνει ντουέτο και με τον δικό μας τον Νταλάρα, έχει πολύ χρήμα κάτω από το στρώμα. Η περιουσία του ανέρχεται στα 550 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος έχει πει πως δεν θα αφήσει καθόλου λεφτά στα παιδιά του τα οποία είναι και πολλά, για την ακρίβεια 6! Δήλωσε μάλιστα στο περιοδικό Fortune πως σκοπεύει να φάει όλα του τα λεφτά μέχρι να πεθάνει. Μερακλής.

 

 
 

Bill Gates

Πάμε τώρα στο βαρύ πυροβολικό του χρήματος. Ο Bill έχει στην τράπεζα πιο πολύ χρήμα κι από τον ίδιο τον Σκρουτζ που αναφέραμε πιο πάνω. Συγκεκριμένα έχει 133 δις δολάρια καταχωνιασμένα στο «στρώμα». Δεν τα λες και λίγα. Ο Rory και η Phoebe όμως δεν θα δουν τίποτα απ’ όλα αυτά, μιας και ο ίδιος πιστεύει (αχ βαχ) στην προσωπική δύναμη και αυτοπεποίθηση. Θέλει τα παιδιά του να χτίσουν το δικό τους μέλλον με τις δυνάμεις τους κι όχι με τα λεφτά του. Εμάς τώρα γιατί όλα αυτά μας ακούγονται πολύ ουτοπικά; Τι να πεις.

 

AP22253800148023

 

Jackie Chan

Ο αγαπημένος ηθοποιός είναι αθεράπευτα τσιγκούνης λένε οι φήμες. Να το πιστέψουμε; Μάλλον ναι αν είναι αλήθεια αυτά που λέγονται για την κληρονομιά του. Αυτός έχει περίπου 600 εκ. δολάρια στην μπάντα και θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους ηθοποιούς εκεί έξω. Κι όμως δεν θα δουν φράγκο τα παιδιά του. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα δωρίσει όλα του τα λεφτά σε φιλανθρωπίες. Κι εδώ κάπου κλαίμε.

 

 
 

Όσο λιγότερο κοιμάσαι, τόσο πιο τσιγκούνης γίνεσαι

George Lucas

Ο μεγιστάνας της μεγάλης οθόνης και εμπνευστής του Star Wars έχει πολλά λεφτάκια και δεν θέλει να τα δώσει σε κανέναν. Δεν τον κατηγορούμε. Εμείς πάντως αν τα είχαμε κάτι θα αφήναμε στα παιδάκια μας ρε φίλε. Η περιουσία του ανέρχεται στα 6 δις δολάρια και ναι τα θέλει όλα δικά του. Κι άλλος ένας «φιλανθρωπάκιας» του οποίου οι συγγενείς δεν θα δουν ούτε δίφραγκο από το χρήμα του. Δηλώνει φανατικός της εκπαίδευσης των παιδιών και θα τα σκάσει όλα εκεί. Τα δικά του παιδιά όμως θα πάρουν μάλλον τον πούλο. Έπος...αστρικό.

 

AP22159073964563©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved