«The Last Of Us»: Εκτός από cordyseps «κολλήσαμε» και μουσικό γούστο

Όπως έγινε και με το Stranger Things, η σειρά του ΗΒΟ μας μαθαίνει μουσική ιστορία.

Στη δεύτερη σεζόν του Stranger Things μάθαμε αρκετά για κομμάτια που ήταν ξεχασμένα στο χρόνο. Εμείς οι πιο παλιοί ίσως να τα ξέραμε, κάποιοι άλλοι όμως, λόγω της σειράς, γνωρίστηκαν με τους Metallica και την Kate Bush. Δύο τεράστια ονόματα στην ιστορία της μέταλ και ποπ μουσικής αντιστοίχως. Αυτό μας βάζει σε σκέψεις μιας και τελικά οι σειρές που βλέπουμε γίνονται αιτία έτσι ώστε να μάθουμε λίγο πολύτιμη μουσική ιστορία. Ο κινηματογράφος και οι τηλεοπτικές σειρές γίνονται ένας πολύ καλός λόγος οι νέοι άνθρωποι να απορροφήσουν πληροφορία για εποχές και δεκαετίες από καιρό περασμένες. Έτσι, με αφετηρία το Stranger Things, πολλές άλλες σειρές που γίνονται μεγάλες επιτυχίες, υιοθετούν στο soundtrack τους κομμάτια πιο παλιά, που ίσως να μην τα μαθαίναμε ποτέ.

 
 

Tο Stranger Things μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε τι σημαίνει καλή μουσική

Βέβαια κάποιος μπορεί να πει πως αυτό γινόταν από πάντα με το σινεμά. Δες για παράδειγμα τις ταινίες του Tarantino οι οποίες είναι γεμάτες με καταπληκτικά παλιά τραγούδια, κομμάτια ψαγμένα που δεν υπήρχε περίπτωση να τα ακούγαμε αλλιώς. Και αυτό ισχύει και για άλλες ταινίες, όπως π.χ. το εξαιρετικό High Fidelity που το soundtrack του είναι ένα κανονικό μάθημα την ποπ των τελευταίων 50 χρόνων.

 

  

Τι είδος μουσικής ακούει o κάθε άντρας ανάλογα με το ζώδιό του;

Τώρα η νέα σειρά του HBO, The Last Of Us, κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν και μας χαρίζει μουσικές που ο περισσότερος κόσμος δεν θα γνώριζε μάλλον με τίποτα. Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς ακούμε (έκπληκτοι εμείς οι παλιοί) ένα εξαιρετικό κομμάτι ποπ τραγουδοποιείας, βγαλμένο από την πλούσια μουσικά δεκαετία του 1970. Μιλάμε φυσικά για το Long, Long Time της Linda Ronstadt. Η ταινία μας το «δίνει» έξυπνα, καθώς βάζει τους κεντρικούς χαρακτήρες του επεισοδίου να το παίζουν στο πιάνο. Στο επεισόδιο βλέπουμε ένα επικό back dropping πίσω στο παρελθόν των δύο χαρακτήρων.

 

 
 

Με αυτό τον τρόπο μία πολύ διάσημη και δημοφιλής σειρά γίνεται λόγος για να μάθουμε λίγο ακόμη μουσική. Κάτι που φυσικά μόνο καλό μπορείς να πεις πως είναι. Για να δούμε όμως και λίγο τα νούμερα, θα πούμε πως μετά την προβολή που πήρε το κομμάτι από τη σειρά, οι ακροάσεις του στο Spotify ανέβηκαν κατά 4.900% και αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν ξεπεράσει τα οκτώ εκατομμύρια. Δεν το λες και άσχημο; Σίγουρα όμως θέλουμε να δούμε και πιο νέους καλλιτέχνες, άγνωστους, που ίσως θα έπρεπε να προωθήσει λίγο η βιομηχανία του θεάματος. Οι παλιές κυκλοφορίες είναι φυσικά πολύ γοητευτικές αλλά όμως πρέπει να στηρίξουμε και τους νέους που ακόμη δεν έχουν κάνει κάποια σημαντική επιτυχία.

Για να επανέλθουμε όμως στο εν λόγω κομμάτι, να πούμε πως την εποχή που κυκλοφόρησε, δηλαδή το 1971, έφτασε μέχρι το νούμερο 25 στα charts της Αμερικής κι έμεινε εκεί για 12 βδομάδες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved