Ένας Ουαλός καρκινοπαθής έκανε πραγματικότητα το Breaking Bad

Έχτισε η δική του μπίζνα εκατομμυρίων με ναρκωτικά μετά τη διάγνωσή του με λευχαιμία.

Το 2010 ο Edward McCann πήρε τα άσχημα μαντάτα από τους γιατρούς όταν και διαγνώστηκε με λευχαιμία. Χωρίς να τον πάρει από κάτω και να παραιτηθεί, μπήκε αμέσως στη δυσάρεστη, αλλά αναγκαία διαδικασία των χημειοθεραπειών. Για να ανταπεξέλθει απέναντι στις ζόρικες συνέπειες των χημειοθεραπειών, αλλά και για να ανακτήσει την όρεξή του για ζωή, βρήκε παρηγοριά στην ινδική κάνναβη, αλλά πήγε τη σχέση του 2-3 βήματα παραπέρα. 

Αρχικά σκέφτηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να έχει δοσοληψίες με ντίλερς και έτσι ξεκίνησε να καλλιεργεί τη δική του ινδική κάνναβη. Έχοντας πάρει το κολάι άρχισε να καλλιεργεί μεγαλύτερες ποσότητες μέχρι που έφτιαξε μια ολόκληρη βιομηχανία επεξεργασίας κάνναβης δίπλα στη φάρμα που την καλλιεργούσε στην Ουαλία. Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν ότι o πραγματικός Walter White κατάφερε να βγάλει γύρω στα 4,3 εκατομμύρια λίρες πουλώντας ινδική κάνναβη, με ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων να πηγαίνει στην πληρωμή των διδάκτρων για το πανεπιστήμιο της κόρης του.

 

 

Σε αντίθεση με τον τηλεοπτικό συνάδελφό του, ο McCann δεν έκρυψε ποτέ από την οικογένειά του τις παράνομες δουλειές του και μάλιστα είχε μετατρέψει τη φάρμα σε οικογενειακή επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα του ήταν αυτή που έστησε τον μηχανισμό επεξεργασίας της κάνναβης, ενώ ο γιος του είχε αναλάβει την καλλιέργεια των φυτών. 

Το Breaking Bad τελείωσε απότομα για τον McCann και μπορεί να κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο, αλλά έχασε τη μάχη με τις διωκτικές αρχές. Πριν από ένα μήνα περίπου τελείωσε η εγκληματική του καριέρα με την καταδίκη του σε φυλάκιση 7 ετών και 7 μηνών, η γυναίκα του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και 7 μηνών, ενώ ο γιος τους θα μπει στη φυλακή για 8 χρόνια και 6 μήνες. 

 

 

Η κόρη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που της είχαν απαγγελθεί, ενώ η καταδίκη των υπολοίπων μελών ήλθε μετά την ομολογία της ενοχής τους ότι καλλιεργούσαν ινδική κάνναβη από το 2013.  Η σύλληψή του έγινε μετά από παρακολούθηση των κινητών τους, ενώ η έφοδος της αστυνομίας αποκάλυψε την ύπαρξη 202 δενδρυλλίων και ποσότητες ινδικής κάνναβης και υποπροϊόντων όπως χασισέλαιο και «σοκολάτας» αξίας 1,5 εκατομμυρίων λιρών. 

Οι δικαστικές αρχές αναγνώρισαν τις αρχικές αγνές προθέσεις του εκκολαπτόμενου Walter White, αλλά η εκβιομηχάνιση της παραγωγής που έστησε, τους φάνηκε λίγο ακραία. Μάλιστα ο τύπος κατηγορήθηκε και για ρευματοκλοπή μιας και επειδή δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή αν μια εγκαταλελειμμένη φάρμα εμφάνιζε μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος, έκλεβε από έναν παρακείμενο στύλο ηλεκτροδότησης, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved