Assosiated Press Μήπως τελικά ο Πικέ βγήκε και μάγκας με το τραγούδι της Σακίρα;

Όταν «πυροβολείς» με φρίσμπι πρόσεχε μην σου γυρίσει μπούμερανγκ. Όπως συνέβη στην περίπτωση της πρώην κυρίας Πικέ.

Πρώτο χιτ στο διαδίκτυο το νέο τραγούδι της Σακίρα με τίτλο, «BZRP Music Session #53» και ξαφνικά ατάκες όπως «αντάλλαξες μια Ferrari με ένα Twingo», «αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio» ή «αξίζω όσο δύο 22άρες…» φοριούνται όχι μόνο σε καβγάδες μεταξύ ζευγαριών, αλλά και στο πλαίσιο του γενικότερου καθημερινού χαβαλέ.

Γενικότερα η Σακίρα είναι πλέον η σύγχρονη Άντζελα Δημητρίου. 

Όσο να είναι, το ότι τα βέλη του τραγουδιού στοχεύουν στον άπιστο Ζεράρ Πικέ και με δεδομένο το story που οδήγησε στον χωρισμό του άλλοτε φανταχτερού ζευγαριού, ήταν από μόνο του ένα αντικείμενο συζήτησης.

 

 

Σε αριθμούς το τραγούδι -παρατράγουδο για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ωστόσο σε προσωπικό επίπεδο μάλλον δεν εξελίχθηκε όπως ήλπιζε αρχικά η Κολομβιανή τραγουδίστρια. Διότι μπορεί η Σακίρα να επιχείρησε να βγει από πάνω για την απιστία του Πικέ, βγήκε φάουλ ωστόσο για τα λόγια που χρησιμοποίησε, κυρίως όμως για τον τρόπο που αποφάσισε να απαντήσει ο πρώην σύζυγός της.

Ένας Ισπανόφωνος δημοσιογράφος μας αναλύει για το αν χάλασε η φήμη του Πικέ πλέον ή όχι.

Ποιος όμως ζημιώθηκε πραγματικά;

Η εικόνα της πληγωμένης Σακίρα και η επίδειξη της ψυχοσύνθεσής της μέσω των στίχων έχει πολλές εξηγήσεις και αποχρώσεις. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο να μαθαίνεις -πόσο μάλλον να βλέπεις live- ότι ο σύντροφός σου και πατέρας των παιδιών σου σε απατάει και μάλιστα σε κοινή θέα μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, το πώς όμως επιλέγεις να «εκδικηθείς» είναι μια καθαρά ξεχωριστή ιστορία. Ο λόγος; Πολύ απλά το ότι στην προσπάθειά σου να βγεις από πάνω ενδεχομένως να βγεις ζημιωμένος.

Αρκετοί μιλώντας για τη Σακίρα θεώρησαν πως κακώς έβγαλε το τραγούδι καθώς έδωσε αξία στον Πικέ και μόνο που ασχολήθηκε. Άλλοι πάλι δυσανασχέτισαν με την Κολομβιανή τραγουδίστρια βλέποντάς την να συσχετίζει τις γυναίκες με αντικείμενα (ρολόγια και αυτοκίνητα) ξυπνώντας συναισθήματα μισογυνισμού, ακόμα και αν αυτός δεν ήταν ο απώτερος σκοπός της. Πολλές γωνίες, διαφορετικές οπτικές.  

Ο Πικέ ωστόσο δεν πάτησε πάνω σε αυτό, ούτε και αντέδρασε στις προσβολές της Σακίρα προς εκείνον και την «πέτρα του σκανδάλου», Clara Chia. Θα μπορούσε άνετα να το κάνει αλλά η χιουμοριστική προσέγγιση που ακολούθησε παίρνοντας «έμμεσα» το μέρος των έτερων θιγμένων του «παρατράγουδου» αυτή τη στιγμή περισσότερο τον βγάζει κερδισμένο παρά αντικείμενο άσχημων σχολίων και δυσφήμισης. Και όταν λέμε έτερους θιγμένους, μιλάμε για τα Casio και τα Renault λόγω Twingo.

 

 

Με τον πρώην αμυντικό της Μπαρτσελόνα να οδηγεί Twingo και να φοράει Casio στα social media, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο διάστημα αν όχι να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί λόγω της απιστίας του, να στρέψει τα βέλη προς τη Σακίρα λόγω των όσων είπε στο τραγούδι της.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν από πλευράς τους στο Twitter τα εξής:

 

 

Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στο σίριαλ Πικέ-Σακίρα δεν είναι πλέον η ερώτηση του 1 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά το ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας άλλοτε σχέσης που έχει καταλήξει σε δημόσιο ξεκατίνιασμα. Με την κύρια διαφορά ότι πλέον δεν ευθύνεται ο Πικέ για αυτή την κατάντια, αλλά η Σακίρα με όσα θεώρησε ότι πρέπει να του σύρει δημόσια. Δεν χρειάζεται να αξιολογήσουμε το πόσο λάθος ή σωστά είναι τα όσα λέει η Σακίρα, αλλά είναι εμφανές ότι με το να μειώσει τα Casio και τα Twingo απλώς έδωσε πάτημα στον Πικέ να βγει ο «καλός» σε μια ιστορία που δεν τον έπαιρνε. Και οι απαντήσεις του με χαβαλέ που απλώς τον τοποθέτησαν στο πλευρό των Casio και Twingo ήταν αρκετές για να του δώσουν επιτέλους θετική δημοσιότητα.

Καμιά φορά η σιωπή είναι πραγματική αρετή, πλέον η Σακίρα μπορεί να το σκεφτεί διπλά όταν για να του την πει θα φτάσει σε σημείο να κοροϊδέψει μέχρι και την πρώην πεθερά της.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved