Ευτυχώς που το Star Wars δεν στηρίχθηκε στο original σενάριο του

Αν βλέπαμε το αυθεντικό, πρώτο σενάριο του A New Hope, τώρα δεν θα υπήρχε κανένα sequel ή prequel.

Καθώς το Star Wars επεκτάθηκε, αναπτύχθηκε ένα περίεργο ζήτημα συνέχειας με το πρώτο σενάριο του A New Hope, το αρχικό σενάριο της ταινίας θα είχε προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στην συνέχεια των ταινιών. Το 2016, ο αείμνηστος Peter Mayhew - που έπαιζε τον Chewbacca από την αρχή μέχρι το The Force Awakens - μοιράστηκε θέματα από το αρχικό του σενάριο για το A New Hope. Ήταν μια ευχάριστη περιπέτεια μέσα στο χρόνο να δεις πώς είχαν αλλάξει τα πράγματα καθώς ο George Lucas ανέπτυξε την ιστορία και το franchise του. Εύστοχα, το A New Hope άλλαξε πολλά, ακόμη και στα γυρίσματα, κατά τα οποία ο Luke απέκτησε το εμβληματικό επώνυμό του αφού αρχικά ονομαζόταν Luke Starkiller.

The Mandalorian: Ο George Lucas ετοιμάζεται για cameo και έχουμε πάθει πλάκα

Κοιτάζοντας αυτές τις πρωτότυπες σελίδες του πρώτου σεναρίου, το κύριο «σώμα» αυτού που θα απογειώσει αργότερα την εμβληματική αρχική τριλογία του Star Wars, αναρωτιόμαστε τελικά πόσο τυχεροί είμαστε που δεν γυρίστηκε. Ωστόσο, συνολικά έμοιαζε αρκετά διαφορετικό από το τελικό προϊόν που ξέρουμε σήμερα. Μεταξύ των διαφορών είναι οι πρώτες σκηνές με τον Luke και τον Obi-Wan. Στο σκηνοθετικό κομμάτι, όταν παρουσιάζεται με το παρελθόν του πατέρα του ως Jedi, ο Luke δεν έχει ιδέα για το τι μιλάει ο Obi-Wan. Συζητούν τον θάνατό του - με υπόγειο τρόπο και πριν ο Lucas αποφασίσει ότι ο Vader ήταν ο πατέρας του Luke - και ο Obi-Wan του δίνει το φωτόσπαθό του. Ωστόσο, το πρωτότυπο σενάριο εμφανίζει μια έντονα διαφορετική πλευρά της ιστορίας. Εκεί ο Luke γνωρίζει πολύ καλά για την ύπαρξη των Jedi. 

 

 
 

Όπως κάθε κινηματογραφικό σενάριο, το αρχικό σενάριο για το Star Wars, που αργότερα μετονομάστηκε A New Hope, πέρασε από πολλές αναθεωρήσεις. Τότε, αρχικά ονομαζόταν The Adventures of Luke Starkiller όπως βγήκε από το "Journal of the Whills" και παρουσίαζε τον Luke να γνωρίζει καλά το χαμένο τάγμα των Jedi. Είναι περίεργο ότι αυτό το στοιχείο δεν μεταφέρθηκε στην τελική έκδοση. Στο Star Wars, ο Luke γνώριζε για τα Clone Wars, αλλά όχι τους Jedi, παρά την εμπλοκή τους στον πόλεμο και τη μακρά ιστορία του Τάγματος. Σε αυτό το πρώτο σενάριο, ενώ δεν ήταν καλά καλά γνώστης των παραδόσεων τους, χωρίς να γνωρίζει ακόμα τι ήταν η Δύναμη, ο Luke δεν αγνοούσε εντελώς την ύπαρξη των Jedi. Γεγονός που θα αναιρούσε τις άλλες ταινίες αν ίσχυε τελικά.

 

 
 

Star Wars Jedi Survivor: Μάθαμε πότε βγαίνει επισήμως το νέο επικό game

Αν και πολλά πράγματα άλλαξαν μεταξύ του πρώτου και του τελικού σεναρίου, σε αυτό το πλαίσιο, το πρωτότυπο μπορεί να ήταν ανώτερο καθώς δεν θα δημιουργούσε τέτοιο αίνιγμα. Εάν αυτή η αλλαγμένη σκηνή μεταξύ του Luke και του Obi-Wan θα ήταν στο τελευταίο κομμάτι του Star Wars, δεν θα είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική αλλαγή που θα ήταν ικανή να καταστρέψει τις ιστορίες. Ωστόσο, το φαινομενικά αντιφατικό σημείο του ότι ο Luke δεν γνωρίζει για τους Jedi είναι καίριο για την συνέχεια των ταινιών και το ταξίδι στο παρελθόν. Οι Πόλεμοι των Κλώνων είχαν τελειώσει μόλις δύο δεκαετίες πριν από την εποχή του A New Hope, οπότε η συλλογική μνήμη των Jedi δεν θα μπορούσε να έχει εξαφανιστεί τόσο γρήγορα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved