Ο 6ος πλουσιότερος άντρας του κόσμου πήρε κλήση για ταχύτητα στο ιδιωτικό του νησί

Το «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ» μάλλον δεν έχει πέραση σε ιδιωτικά νησιά στη Χαβάη.

Το Lanai είναι ένα μικρό νησί στο ευρύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης και σε ποσοστό 98% ανήκει Larry Ellison, ιδρυτή της Oracle. Αυτή η ιδιοκτησία του έχει δώσει τη δυνατότητα να φτάσει στην 6η θέση με τους πλουσιότερους στον πλανήτη, με μια προσωπική περιουσία που φτάνει τα 109,8 δις. Ένα καλό ποσό που του επιτρέπει, όχι μόνο να ικανοποιήσει τις βασικές του βιοποριστικές ανάγκες, αλλά και πιο σύνθετες, όπως ένα hypercar κι ένα ιδιωτικό νησί, τα οποία όμως όταν συνδυάζονται, γίνονται περίεργα πράγματα.

 

 

Το γεγονός ότι έχει στην κατοχή του σχεδόν ολόκληρο το νησί δεν σημαίνει ότι είναι και νόμος πάνω στην επικράτειά του, καθώς ισχύουν όλα όσα ισχύουν και στην υπόλοιπη Χαβάη, με την αστυνομία του Μάουι να τηρεί τον νόμο και την τάξη στο Lanai. Εκεί ο Ellison μετέτρεψε για λίγο τον κεντρικό δρόμο του νησιού σε λεωφόρο Θηβών και «άνοιξε» μια τρίτη, έτσι για να ξεμπουκώσει το hypercar του, το οποίο έτσι κι αλλιώς ζορίζεται στο νησί που είναι λίγα λεπτά από τη μία άκρη ως την άλλη. 

Για κακή του τύχη έπεσε μάλλον στον μοναδικό αστυνομικό του νησιού ο οποίος τον έπιασε να παραβιάζει στοπ και όριο ταχύτητας. Ο Ellison δεν έπαιξε το χαρτί της διασημότητας, ούτε καν της εξουσίας που έχει πάνω στο νησί και απαντώντας στις ερωτήσεις του αστυνομικού ισχυρίστηκε ότι δεν έχει άλλη δικαιολογία πλην του ότι είχε αργήσει και ήθελε να πάει να φάει με τα παιδιά του. 

 

 

Το νησί βρίσκεται στην κατοχή του Ellison εδώ και μια δεκαετία και το αγόρασε έναντι 300 εκ. δολαρίων με στόχο να το μετατρέψει σε έναν τουριστικό προορισμό με πράσινη οικονομία και βιωσιμότητα. Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο βιώσιμο είναι τρέχεις με ένα hypercar, με δεδομένο το πόση ενέργεια χρειάζεται ένα τέτοιο αυτοκίνητο και πέρα από το επικίνδυνο του πράγματος, ίσως να κρύβεται και μια τόση δα μικρή υποκρισία στο όραμα του Ellison.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved