Pexels Αθήνα: Μια ασφαλής πόλη ή το Μεντεγίν της Ευρώπης;

Κυκλοφόρησε λίστα με τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου και πραγματικά νιώσαμε λίγο καλύτερα που μένουμε στην Ελλάδα.

Θεωρείς ότι η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη σε σχέση με τις υπόλοιπες της Ελλάδας; Είναι ένα μέρος ανάμεσα σε πρωτεύουσες που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ασφάλεια που προσφέρει στους κατοίκους της; Καθένας έχει τη γνώμη του αλλά καλό είναι να μιλήσουν οι αριθμοί και συγκεκριμένα η έρευνα της Numbeo που ξεχώρισε τις πιο καλές πόλεις για να ζει κανείς. Ανάμεσα στους παράγοντες που εξετάζει η έρευνα αυτή είναι και η προσωπική ασφάλεια. Με βάση τα στοιχεία της ίδιας λίστας αναφέρει και ποιες πόλεις είναι περισσότερο ασφαλείς από τις άλλες, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε κάθε χώρα, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες καθώς, τα επίπεδα εγκληματικότητας και διαφθοράς, την εσωτερική σταθερότητα και την επιβολή του νόμου.

Μπορεί ο τουρισμός να καταστρέψει την Αθήνα και τους αρχαιολογικούς της χώρους;

 
 

Η προσωπική ασφάλεια είναι ένας από τους παράγοντες - κλειδί για να ζήσει κανείς σε μία πόλη. Κάθε χρόνο η Numbeo συστήνει μία λίστα ποιότητας ζωής που δείχνει τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο. Η Numbeo μελέτησε 416 πόλεις σε όλον τον κόσμο και έφτιαξε μία λίστα με τις πιο ασφαλείς για τους πολίτες που ζουν και εργάζονται σε αυτές. Που είναι όμως η Αθήνα σε αυτή την φημισμένη λίστα; Ποια είναι η θέση μας σαν πόλη όσο αφορά την ασφάλεια; Σημαντικοί παράγοντες λογίζονται: η κυβερνοασφάλεια, η σταθερότητα του συστήματος υγείας, οι υποδομές, η προσωπική ασφάλεια, καθώς και η περιβαλλοντική ασφάλεια.

 

 

Έτσι, όπως κάθε χρόνο ετοίμασε τη λίστα με τις πιο ασφαλείς πόλεις εκεί έξω, με το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να βρίσκεται στην κορυφή. Αποτελεί την πόλη με τα λιγότερα καταγεγραμμένα εγκλήματα, η οποία προσφέρει ασφάλεια στους κατοίκους της. Ακολούθησαν η Ντόχα στο Κατάρ, η Ταϊπέι στην Ταϊβάν, καθώς και το Ατζμάν και η Σάρτζα που επίσης βρίσκονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

 
 

Στην λίστα βλέπουμε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και κάπως το περιμέναμε, ειδικά για την Αθήνα μάλλον πως δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ακριβώς. Όσον αφορά την ελληνική πρωτεύουσα φαίνεται πως δεν αποτελεί και την πιο ασφαλή επιλογή, μιας και βρίσκεται στη θέση 313 από τις συνολικά 416 χώρες της λίστας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο Safety Index βρίσκεται κάτω από το Μεντεγίν της Κολομβίας, την Τεχεράνη του Ιράν και πολλές πόλεις της Ασίας και της Αφρικής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 44.1.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved