Associated Press Johnny Rotten, γιατί χρειάζεσαι τη Eurovision για να επιστρέψεις στο προσκήνιο;

Με μια πρώτη ματιά η κίνησή του είναι συγκινητική, με μια δεύτερη πάλι μάλλον συμπεραίνουμε ότι έχει ξεπέσει αισθητά.

Κάποτε ο John Lydon ήταν ο μπροστάρης της θρυλικής πανκ μπάντας, Sex Pistols, τώρα μαθαίνουμε πως θέλει να συμμετέχει με τους Public Image Ltd (την τωρινή του μπάντα) στην Eurovision για λογαριασμό της Ιρλανδίας. Μας φαίνεται κάπως περίεργο να δούμε ένα τέτοιο underground είδωλο σε μία οργάνωση τόσο ποπ όσο η Eurovision, αν κανείς το δει με μια πιο σφαιρική ματιά, μετά τους Sex Pistols ο Lydon ή αλλιώς γνωστός και σαν Johnny Rotten, μάλλον αναζητεί τρόπους να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Και το να βλέπει κανείς τον βασιλιά της πανκ μουσικής στην ίδια πρόταση με τη Eurovision δεν θα λέγαμε ότι κάθεται και τόσο καλά.

 

 

Πολλοί θεωρούν τον Lydon ξεπουλημένο και έχουν πολλά δίκια. Ο ίδιος υποστηρίζει πως παίρνει μέρος στην Eurovision για να αποδώσει φόρο τιμής στην γυναίκα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ κάτι που σαν κίνηση είναι αρκετά συγκινητικό. Γιατί όμως πρέπει να συμμετέχει στη Eurovision για να περάσει αυτό το μήνυμα για τη γυναίκα του και κατ' επέκταση για όλους όσους υποφέρουν από τη συγκεκριμένη νόσο ή απλά είναι ένα ύποπτο και σκιώδες επικοινωνιακό παιχνίδι για να βγει από την αφάνεια ο κάποτε βασιλιάς της πανκ;

Sex Pistols: Βγαίνει ξανά ο απαγορευμένος δίσκος για χάρη της Βασίλισσας

Το τραγούδι ονομάζεται Hawaii και ο ίδιος σχολιάζει για την επιλογή του να συμμετέχει στην Eurovision:

«Είναι αφιερωμένο σε όσους περνούν δύσκολες στιγμές στο ταξίδι της ζωής, με τον άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφέρονται περισσότερο. Είναι επίσης ένα μήνυμα ελπίδας πως η αγάπη τελικά τα ξεπερνά όλα», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο τραγούδι. Καλά τα λες ρε συ Lydon αλλά εμάς γιατί δεν μας πείθει όλο αυτό; Απλά μας φαίνεται περίεργο, ο κάποτε αρνητής των πάντων και της εξουσίας να μιλάει ξαφνικά για αγάπες και λουλούδια και μάλιστα μέσω μίας τόσο εμπορικής διοργάνωσης όσο είναι η Eurovision; Τα κόκαλα του Sid Vicious σίγουρα θα τρίζουν πάντως, τα ακούμε από τώρα.

 

 
 

Οι PiL είναι ανάμεσα στους έξι υποψήφιους για να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ. Ο εθνικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση. Το συγκρότημα των PiL φτιάχτηκε από τον Lydon το 1978 και από τότε έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους. Ο Lydon παντρεύτηκε την γυναίκα του την δεκαετία του ΄80 και από τότε ζουν μαζί στην Καλιφόρνια. Εκείνη αρρώστησε πρόσφατα με Αλτσχάιμερ και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για το ζευγάρι.

Όσο καλές και να είναι οι προθέσεις του Lydon (ή Rotten) ο κόσμος θα είναι κυριολεκτικά αδύνατον να μην τις παρεξηγήσει δεδομένου του παρελθόντος του. Εμείς ευχόμαστε κάθε τύχη στο γκρουπ για την υποψηφιότητα του αλλά και πάλι κρατάμε μικρό καλάθι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved