Ο αντίπαλος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη επισκέφτηκε τον τάφο του και μας θύμισε ξεχασμένες αξίες

Στη συγκινητική είδηση της ημέρας, πρωταγωνιστής είναι ο Κορεάτης Ολυμπιονίκης Μουν Ντάε Σουνγκ.

14 Οκτωβρίου 2022. Η ημερομηνία που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από μία μακροχρόνια και γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο Ολυμπιονίκης του τάε-κβο-ντο λίγο πριν φύγει από τη ζωή, αφήνει παρακαταθήκη ένα μήνυμα στο Facebook που πρέπει να αποτελέσει φάρο για όλους μας. Δεν ήταν απλώς ένα αποχαιρετιστήριο συγκινητικό post αλλά λόγια που αγγίζουν την ανθρώπινη πλευρά μας και μας κάνουν καλύτερους. «Αν σωθεί έστω κι ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου», έγραψε μεταξύ άλλων. Ο Αλέξανδρος είχε την καθολική αναγνώριση και τον σεβασμό από όλο τον κόσμο. Δεν υπήρξε κάποιος είτε στον αθλητικό χώρο, είτε στον πολιτικό, που να μη μιλήσει για το ήθος του. Ήθος που γαλουχήθηκε από την οικογένεια και φυσικά τους προπονητές του. Διότι ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις πρώτα στις πολεμικές τέχνες είναι να σέβεσαι τους πάντες, ακόμη και τους αντιπάλους σου.

Σε πιάνει ένα κρίμα που ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν είναι πλέον μαζί μας

Ένας από τους αντιπάλους του, από τους ελάχιστους που κατάφεραν να το κερδίσουν, ήταν ο Μουν Ντάε Σουνγκ. Ο Κορεάτης αθλητής είχε τεθεί αντιμέτωπος με τον Αλέξανδρο στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό. Από τότε, οι δύο αθλητές κράτησαν επαφές και δημιούργησαν μία φιλία που άντεξε στον χρόνο.

Ο Μουν Ντάε Σουνγκ συγκλονίστηκε όταν έμαθε τα τραγικά νέα για τον θάνατο του Έλληνα Ολυμπιονίκη. Υποσχέθηκε να τον επισκεφτεί στον τάφο του και το έκανε πράξη. «Με τον Αλέξανδρο είχαμε μία δυνατή σχέση, για μεγάλο διάστημα. Αγαπούσε την Κορέα, όπως κι εγώ αγαπώ την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου. Λυπάμαι πολύ που άργησα να έρθω. Ήμασταν δεμένοι, είχαμε μία πολύ δυνατή σχέση», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, σε μία είδηση που πέρασε στα ψιλά αλλά δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Σε μία εποχή που οι αξίες χάνονται, ο Κορεάτης χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 έπραξε αυτό που λίγοι θα έκαναν σήμερα. Θεώρησε χρέος του και ύψιστη τιμή να επισκεφτεί τον τάφο του καλού του φίλου και μεγάλου αντιπάλου του. Παρέδωσε μαθήματα αξιών σε όλους εκείνους που έχουμε αρχίσει να μην υπολογίζουμε την ανθρώπινη ζωή, όπως ακριβώς της αρμόζει. Ο Μουν Ντάε Σουνγκ είναι εκείνος ο κολλητός, ο σύντροφος που θα ήθελες για πάντα στο πλευρό σου. Ένα υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή. Χρειαζόμαστε περισσότερες προσωπικότητες όπως ο Κορεάτης στη ζωή μας. Για να μας θυμίζουν όλα εκείνα που ξεχάσαμε μέσα στη δίνη της καθημερινότητας και των αδιάφορων προβληματισμών μας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved