Intime Μαγαζί στο Ρέθυμνο δίνει δωρεάν φαγητό σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Κρητική λεβεντιά: Ένας φάρος ελπίδας και ανθρωπιάς, μέσα στη μαυρίλα της καθημερινότητας.

Δεν ζούμε σε καλές εποχές. Ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία και κακές ειδήσεις να βομβαρδίζουν το μυαλό και στην σκέψη μας. Η κατάσταση στη χώρα είναι ζόρικη και γι’ ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως μόνο η αλληλεγγύη θα μας σώσει. Η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο διπλανός μας και εμείς αρκετές φορές κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Ευτυχώς, μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα, υπάρχουν άνθρωποι που δε μένουν άπραγοι. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ένας φάρος ελπίδας και ανθρωπιάς.

Είναι αυτές οι μικρές προσπάθειες, όσο μπορεί κανείς από το μετερίζι του, που δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη φως. Ότι μπορούμε να ελπίζουμε πως δεν είμαστε εντελώς μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο. Όπως συνέβη με τους ιδιοκτήτες μίας επιχείρησης στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Στην Ελλάδα την φτώχεια και την ακρίβεια τις αντιμετωπίζουμε με αντικλεπτικά

Συγκεκριμένα όποιος πέρασε έξω από το κατάστημα και διάβασε το σημείωμα που υπάρχει στην πόρτα, δύσκολα θα συγκράτησε τα δάκρυά του και την ανατριχίλα στις τρίχες του κορμιού του: «Όποια οικογένεια χρειάζεται πρωινό για τα παιδάκια της, μπορεί να μας το ζητήσει και να τους το παρέχουμε δωρεάν. Μην ντρέπεστε! Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Harma Cafe», έγραφε χαρακτηριστικά το χαρτάκι που ήταν κολλημένο στην πόρτα, σε μία είδηση που αυτομάτως έγινε viral.

rethimno

Η είδηση ξεπήδηση από το Twitter στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν άργησε η στιγμή να γίνει θέμα στα sites. Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι τα συγχαρητήριά μας στην προσπάθεια και στην κίνηση αυτών των ανθρώπων. Με την ελπίδα να τους μιμηθούν ακόμη περισσότεροι και μήπως ταρακουνηθούν όλοι όσοι θέλουν να μας πείσουν πως τα πάντα σε αυτή τη χώρα είναι υπέροχα και πως η ανάπτυξη έρχεται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved