associated press Τι έχουν να πουν σε έναν άντρα οι πλαστικές επεμβάσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο;

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη μπαίνει κάτω από το νυστέρι σε ρυθμούς ξένους στον μέσο άντρα και αυτό προκαλεί διάφορες συζητήσεις.

Ο Πορτογάλος επιθετικός γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια που πάλευε να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Η μητέρα του είχε σκεφτεί για οικονομικούς λόγους να τερματίσει την εγκυμοσύνη της στον Ρονάλντο, κάτι που ευτυχώς δεν έκανε. Fast Forward τρεις δεκαετίες μετά και το παιδί που δεν έτρωγε σωστά λόγω φτώχειας, έδωσε 20.000 για να αποκτήσει πορσελάνινα λευκά και ολόισια δόντια, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

Γιατί το FIFA 23 δεν βλέπει με καλό μάτι τη μεταγραφή του Ρονάλντο στην Al-Nassr

Οι φωτογραφίες με τα πριν και τα μετά του Ρονάλντο συναγωνίζονται σε πλήθος τα αθλητικά του ενσταντανέ, κυρίως από haters, αλλά δεν είμαστε εδώ για αυτούς. Ειδικοί και μη έχουν τοποθετηθεί επί διαφόρων φωτογραφιών και μια πρόχειρη λίστα αναφέρει ότι ο νέος αστέρας του αραβικού ποδοσφαίρου έχει ξοδέψει, εκτός από τις 20.000 για την άψογη οδοντοστοιχία του, άλλες 5.000 για τη μύτη του, και 10.000 για εμφύτευση μαλλιών. Αυτές είναι οι εφάπαξ επεμβάσεις, γιατί ο εθισμένος στην κοσμητική ιατρική γκολτζής εφαρμόζει και μια σειρά από περιοδικές επεμβάσεις, συνήθως σε ετήσια βάση. 

 

 

Το μέτωπο χωρίς ρυτίδες έκφρασης κοστίζει τουλάχιστον 2.000 κάθε χρόνο, άλλα τόσα το γέμισμα των αυλακιών γύρω από το στόμα, τα γαϊτανίσια φρύδια του θέλουν ένα σήκωμα που αξίζει κάτι λιγότερο από ένα χιλιάρικο, πάλι σε ετήσια βάση και πάει λέγοντας. Ο ακριβής αριθμός και η συχνότητα των επεμβάσεων που έχει υποστεί ο Ρονάλντο μπορεί να υπολογιστεί μόνο από τα βρετανικά ταμπλόιντς που παρακολουθούν τους ποδοσφαιριστές της Premier League ακόμα και στην τουαλέτα, αλλά τώρα που ο πρώην άσος της Manchester United μαγεύτηκε από το χαλί χρημάτων που του έστρωσε η Al-Nassr, θα μείνουμε με την απορία. 

Αλλά ας ξεφύγουμε από το πνεύμα των ταμπλόιντς και ας πιάσουμε το νήμα, της ιστορίας, όχι της ανόρθωσης προσώπου, από την άλλη μεριά. Τι σημαίνει για τον σύγχρονο άντρα η εξάρτηση του Ρονάλντο από το νυστέρι;

 

 

Πολλοί θα πουν ότι ο Πορτογάλος είναι κομπλεξικός, ανασφαλής, ματαιόδοξος κλπ. Η υπερβολική προσπάθεια στην ομορφιά είναι σε μεγάλο βαθμό ακόμα ταμπού για τον άντρα. Ο μετροσέξουαλ που εμφανίστηκε κάπου στα 90s έσβησε αθόρυβα και κάπου ανάμεσα στα μούσια των χίπστερς τα οποία έδρασαν σαν ένα διαφορετικό, λίγο πιο φυσικό make up. Αν εξαιρέσουμε τα δόντια που είναι και θέμα υγείας, αλλά και χρημάτων, κάποιες άλλες επεμβάσεις έχουν αρχίσει να μπαίνουν δειλά-δειλά στη σφαίρα του mainstream. 

H σπαρτιατική διατροφή που κάνει τον Ρονάλντο πολεμική μηχανή 

Για παράδειγμα η εμφύτευση μαλλιών έχει πάψει να είναι αντικείμενο περίγελου. Όσο περισσότεροι άντρες βάζουν μαλλιά, τόσο μειώνεται στο στίγμα. Επίσης έχει βοηθήσει το γεγονός ότι το τελικό αποτέλεσμα έχει γίνει πιο φυσικό χάρη στην επιστημονική εξέλιξη, αλλά και πιο μόνιμο. Οι εποχές που όσοι έκαναν εμφύτευση, έμοιαζαν με φιγούρες Playmobil, ανήκουν στο παρελθόν, εκτός κι αν μιλάμε για θύματα κομπογιαννιτών που υπόσχονται θαύματα με 150€. 

 

 

Η όλη φάση θυμίζει το πέρασμα από τα αφύσικα σκληρά πλαστικά βυζιά, στο πιο φυσικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα των σύγχρονων επιθεμάτων. Ο Ρονάλντο σε αυτή τη φάση έχει έναν ρόλο που θυμίζει αυτόν ενός άλλου άσου της Manchester United, του Μπέκαμ. Ο Αγγλος κατάφερε να πάρει τα τατουάζ από τον κόσμο των ναυτικών, της φυλακής και των συμμοριών και μέσα από το ποδόσφαιρο και το θέαμα , να τα φέρει στους κοινούς θνητούς, ακόμα και σε υπαλλήλους γραφείων με αυστηρό dress code. 

Τι συνδέει την Ελλάδα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο;

Το κρίσιμο στοιχείο για να ξεπεραστεί εντελώς το ταμπού, είναι το κόστος. Η κοσμητική ιατρική είναι πιο προσιτή από ποτέ και οι τιμές της έχουν αδιατάρακτα καθοδικές τάσεις. Επίσης γίνονται ολοένα και πιο ρουτινιάρικες, επισκέψεις που δεν απαιτούν νοσηλεία, άρα γίνονται ακόμα και μετά τη δουλειά και μετά πας σπίτι σου και κοιμάσαι. Ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο.

 

 

Για να κάνει ο Ρονάλντο μια αντίστοιχη επανάσταση στην εικόνα του άντρα, παρόμοια με αυτή του Μπέκαμ, χρειάζεται μερικά χρόνια ακόμα στον αφρο, τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι τα έχει. Όταν Μπέκαμ πήγε για την τιμητική του αποστρατεία στο Λος Άντζελες, είχε καταφέρει να κάνει τα τατουάζ mainstream. Από την άλλη ο Ρονάλντο από τα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας, από τα οποία είναι αμφίβολο το αν θα βλέπουμε και πολλές εικόνες, και κυρίως για πόσα χρόνια, νιώθει την πίεση του χρόνου. Το πέρασμα του χρόνου μπορεί να αναχαιτίζεται παροδικά από τις πλαστικές επεμβάσεις, αλλά αυτό είναι μόνο στην εικόνα, το μπότοξ δεν δίνει επεκτάσεις ποδοσφαιρικών συμβολαίων. Ή μήπως δίνει;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved